Efter fyring i januar – jagten på ny direktør er sat ind

Efter fyring i januar – jagten på ny direktør er sat ind
Regionskommunen skal finde en afløser for den fyrede koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen. Processen er for tiden til politisk behandling. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. FEB 2021 • 15:09
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
14. FEB 2021 • 15:09

KOMMUNALT

Det nye år var næppe begyndt, før det blev klart, at regionskommunen stod til at tage afsked med en af sine førende embedsmænd, koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen. Det kom frem kort før årets første møde i kommunalbestyrelsen, hvor det blot var tanken at få styr på de rokader, der var udløst af tidligere borgmester Winni Grosbølls farvel til bornholmsk politik. Godt tre uger senere blev fyringen effektueret på januars ordinære kommunalbestyrelsesmøde.

Nu er jagten på Claus Stensgaard Jensens afløser sat ind, og det er forventningen, at den ledige plads i regionskommunens tre personer store direktion bliver besat i begyndelsen af august. Det fremgår af den rekrutteringsplan, som økonomi-, erhvervs- og planudvalget behandlede på sit seneste møde.

Generelt samarbejde

På nuværende tidspunkt er det meningen, at den nye direktør skal stå for den politiske betjening af blandt andet natur- og miljøudvalget og job-, udviklings- og fritidsudvalget samt have direktionsansvaret for Center for Natur, Miljø og Fritid, Center for Ejendomme og Drift og Center for Job, Uddannelse og Rekruttering.

Vedkommende får som følge af det ansvar for en række tværgående indsatsområder, blandt andet kommunens rekrutteringsindsats, understøttelse af erhvervslivet, udvikling og optimering af kommunens ejendomsportefølje samt understøttelse af en realisering af kommunens energipolitik og prioritering af grøn mobilitet.

Hertil kommer det generelle samarbejde i direktionen om at sikre en professionel varetagelse af hele det kommunale ansvarsområde.

Ekstern hjælp

Ansættelsesudvalget kommer efter planen til at bestå af fem politikere og tre ansatte med borgmester Thomas Thors og kommunaldirektør Johannes Nilsson som fødte medlemmer. Det får hjælp af en ekstern aktør med ekspertise i rekruttering for at sikre det bredest mulige ansøgerfelt, men også for at skabe synlighed om Bornholm og understøtte ansættelsesudvalget med objektiv rådgivning.

Den ledige direktørstilling bliver efter planen slået op i marts. Derefter følger en ansøgningsperiode og samtaler, inden en aftale bliver indgået og sendt til politisk godkendelse i maj-juni. Der er forventet tiltrædelse 1. august.

Processen går i gang, hvis kommunalbestyrelsen godkender den på sit møde sidst i februar.