Dødsfald: En ægte bornholmer er gået bort

Dødsfald: En ægte bornholmer er gået bort
| ABONNENT | 13. APR 2021 • 14:43

MINDEORD

Flemming Bertram har på vegne af familien skrevet mindeord om Jørgen Kofoed Kaas, Nylars:

Jørgen Kofoed Kaas lukkede sine øjne for sidste gang i sit hjem i Nylars, 86 år gammel.

Han levede i hele sit liv i Nylars – det meste af tiden på familiegården Fynegård, som ikke længere findes. De senere år i sit hjem på Bjælkevej.

Jørgen var af den gamle skole. Han levede et simpelt og spartansk liv – men et godt liv. Der blev ikke stillet store krav til livet, og derfor var taknemmeligheden også stor, når Jørgen blev budt indenfor af lokale, når familien fra Fyn og Sjælland kom på besøg, eller når kusine Gunver i ny og næ kom forbi med mad eller bød på kaffe og kage i sit sommerhus på Balka.

At Jørgen efter et langt – og krævende – liv som landmand afhændede gården og købte sig et lille hus, var ham en stor glæde: "Tænk, at jeg nu har mit eget lille hus og bil og ikke længere skal holde en stor og gammel gård".

Jørgen var samtidig igennem hele sit liv et hjælpsomt menneske. Hvis nogen havde behov for hjælp, stod Jørgen altid klar. Det var for ham helt naturligt. Selv i de sidste år gav han en hånd med ved det lokale sommerloppemarked ved Nyvest-Centret, eller hvis venner skulle køres til lægen.

Jørgen satte stor pris på sit lokalsamfund, sin fødeø Bornholm og sin familie.

Jørgens tilstedeværelse, hans lune sind, hans humor og skønne dialekt vil for altid blive husket – og savnet.

Ære være hans minde.