DMI: Husk paraply til Folkemødet

DMI: Husk paraply til Folkemødet
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 11. JUN 2021 • 17:35
| ABONNENT
11. JUN 2021 • 17:35

VEJRET

En god demokratisk debat udspiller sig nu engang bedst i mindelighed mellem de debatterende, men også vennesæle vejrguder kan bidrage til lydhørhed og god stemning.

Hvad der er godt vejr er naturligvis op til en individuel vurdering, men det tegner til, at især folk, der godt kan lide en god gang sommerregn, vil boltre sig som fisk i pytterne på det tilstundende folkemøde i Allinge.

Det udspiller sig fra torsdag den 16. juni og til og med lørdagen, og ifølge meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut Klaus Larsens bedste vurdering vil det være en god idé at medbringe en paraply, hvis man skal deltage.

Har man tænkte sig at tage lørdagen med, kan man med fordel også huske en lun jakke eller trøje.

Der er dog endnu så lang tid til Folkemødet, at han understreger, at der kun kan blive tale om en foreløbig prognose og altså ikke en præcis beskrivelse af, hvad der venter:

– Det ligger stadig så langt fremme i tiden, at det er behæftet med en vis usikkerhed, hvordan vejret bliver, siger han.

– Men det ser ud til, at der torsdag kommer en frontzone, altså et område med mange skyer, og der er også noget regn i dem. Formentlig når det frem sidst på torsdagen, det kan stadig nå at forskyde sig både den ene og den anden vej, men det tyder på regn til Bornholm, og det ser desværre ikke ud til, at det har specielt travlt, så vi skal nok ud til sent fredag, før regnområdet har sluppet, og da vil det nok fortsat være temmelig skyet.

Det blæser op

– Lørdag begynder det næste vejrsystem at nærme sig og komme ind over øen. Måske eftermiddag eller aften, og så passerer det søndag morgen. Der er mere regn i det system, det ser ret vådt ud, men altså, i forhold til lørdag vil det være en prognose med betydelig usikkerhed, slår meteorologen fast.

Det, du siger til mig, er altså: Tag paraplyen med, hvis du skal til Folkemødet?

– Ja, det tror jeg på, siger Klaus Larsen.

– Hvis fronten lørdag slår igennem, kan det også begynde at blæse lidt op til sidst, måske søndag. Men en paraply vil ikke være nogen dårlig idé. Torsdag og fredag ligger luften i den lune afdeling på Bornholm med temperaturer op til måske et par og tyve grader, og det holder jo til pænt ud på aftenen, men lørdag kan det måske – hvis det holder, at lavtrykket kommer ind over – også være en god idé med en varm trøje, for så kommer vi ikke meget over 14-15 grader.

– Men igen, så langt frem i tiden, er der stor sandsynlighed for, at der vil ske nogle ændringer i forhold til prognosen, og især lørdagen ser ekstremt usikker ud, siger Klaus Larsen.