DF-spids: V ligger som fortjent

DF-spids: V ligger som fortjent
– Jeg har hørt Morten Riis udtale, at han ikke kan pege på Thomas Thors. Men kan Thomas pege på Morten? spørger Linda Kofoed Persson. Foto: Jacob Jepsen
MENINGSMÅLING | BORNHOM | ABONNENT | 15. OKT 2021 • 14:25
Jakob Nørmark
Journalist
MENINGSMÅLING | BORNHOM | ABONNENT
15. OKT 2021 • 14:25

Vil Thomas Thors pege på Morten Riis som borgmester, spørger Linda Kofoed Persson, der kun vil samarbejde tæt med Enhedslisten, hvis Morten Riis afviser skatteforhøjelser.


– Det er helt vildt!

Sådan lyder Linda Kofoed Perssons (DF) spontane reaktion, da Tidende nævner for hende, at Enhedslisten står til syv mandater i den nye meningsmåling, som TV 2/Bornholm har fået lavet i denne uge.

Hvad siger du til, at de røde partier har flertal sammen med 12 mandater, hvis de kan blive enige.

– Men kan de det? Jeg har hørt Morten Riis udtale, at han ikke kan pege på Thomas Thors. Men kan Thomas pege på Morten? spørger DF's spidskandidat.

Hun tilføjer, at udtalelsen, som hun refererer Riis for, henviser til en situation, hvor Enhedslisten er større end Socialdemokratiet ligesom i den aktuelle måling.

For Dansk Folkepartis eget vedkommende vil 17,4 procent være et udmærket resultat, mener Linda Kofoed Persson.

– Fire mandater er flot. Vi mangler kun 0,5 procent, før vi bliver det næststørste parti og overhaler Socialdemokratiet, siger hun.

Ville du ønske, at Venstre kunne få mere vind i sejlene, og blå blok samlet set derved kunne stå stærkere?

– Jeg synes, at Venstre ligger, som de har redt. Jeg så hellere, at De Konservative eller Bornholmerlisten kunne tage ét mandat mere. Gerne et blåt flertal, men ikke et større Venstre, siger Linda Kofoed Persson.

Soleklar aftale

Hvis budgetpartierne Socialdemokratiet og Venstre skal sættes helt uden for indflydelse i en konstitueringsaftale, ville det kræve, at Enhedslisten og Dansk Folkeparti kan finde sammen. Partierne har fællestræk på de store velfærdsområder, påpeger Linda Kofoed Persson, men hvis partierne skal indgå i et tæt samarbejde, vil det kræve, at Enhedslisten ikke insisterer på skattestigninger for borgerne og erhvervslivet, understreger hun.

– Et samarbejde med Morten Riis skulle bygge på en soleklar, nedskrevet aftale om, at man ikke lader skatterne stige.

Om mulighederne for et samarbejde i den kommende kommunalbestyrelse mellem yderfløjene siger hun:

– Det må være helt op til forhandlingerne. For det kommer an på, hvilke dele af deres politik de vil give sig på.