Det vil DF kræve af den nye kommunalbestyrelse

Det vil DF kræve af den nye kommunalbestyrelse
Arkivfoto: Berit Hvassum
KV21 | BORNHOLM | 15. SEP 2021 • 16:05
KV21 | BORNHOLM
15. SEP 2021 • 16:05

"Skal den af rådhusprojektet, som omhandler Snorrebakken gennemføres?"

Det spørgsmål har Dansk Folkeparti tænkt sig at tage op som noget af det første i den kommende kommunalbestyrelse.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse:

"Årsagen til det kommende forslag er naturligvis, at projektet i sin helhed dræner kommunekassen, hvilket gør, at man kan blive tvunget ud i hårdere besparelser end først antaget – ligesom vi har med budgetforliget for budget 2022.

Til Bornholms Tidende siger René Danielsson:

– Hvis de gennemfører det (rådhusbyggeriet i budgetaftalen), kommer vi uanset hvad på det første møde i januar til at stille et medlemsforslag om at trække tæppet væk under det. En kommunalbestyrelse skal have muligheden for at føre den politik, som den finder fornuftig. Og det kan den nye kommunalbestyrelse ikke, hvis man gennemfører det byggeri.

Gennemtrumfede budgettet

Renoveringen af kommunens administrative bygninger i Rønne og Tejn, samt ombygningen af Knudsker Skole vil koste omkring 150 millioner kroner. Og Dansk Folkeparti Bornholm mener altså, at Socialdemokratiet og Venstre - særlig med Snorrebakkeprojektet - fastlåser kommunens økonomi i årene frem. Hvilket ifølge partiet vil være på bekostning af velfærdsområderne.

Hertil retter Dansk Folkeparti også en kritik af den måde kommunalbudgettet 2022 er blevet til på. Hvor partiet - på linje med hvad de selv og de andre partier uden for forliget tidligere har sagt - i pressemeddelelsen mener, at Socialdemokratiet og Venstre tromlede budgettet igennem uden villighed til at forhandle eller indgå kompromisser.

"Vi vil ikke lægge skjul på, at det her fylder meget hos os. Vi har prøvet flere gange at mane til besindighed, og har prøvet at få Venstre i særdeleshed til at droppe Snorrebakken, da store dele af resten af den borgerlige lejr ikke mener, at det er investeringen værd i forhold til de menneskelige konsekvenser det kan få på sigt", skriver partiet i pressemeddelelsen.

Da det altså ikke er lykkedes at få forligspartierne tilbage til forhandlingsbordet til en snak om Rådhusprojeket, har partiet derfor besluttet at sende byggeriet på Snorrebakken til afstemning i den nye bestyrelse efter kommunalvalget.

"På den måde får bornholmerne sådan set også det sidste ord. Vil de bruge 80 millioner kroner, som er den cirka pris Snorrebakken koster, på Thors og Schows prestigebyggeri. Eller skal man have muligheden for at investere pengene i mennesker i stedet? Nu kan de kræve et svar fra politikerne som er på valg, og vide at deres stemme får direkte indflydelse om det kommer til at ske eller ej", slutter pressemeddelelsen.