Det Levende Køkken udvider: Corona har gjort noget ved folk

Det Levende Køkken udvider: Corona har gjort noget ved folk
Tilde Hansen (t.v.) og Sussi Holmtoft er henholdsvis yoga- og mindfulness-instruktør og daglig leder af Det Levende Køkken i Østermarie. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 19. DEC 2020 • 06:10
Af:
anette-vestergaard
| ABONNENT
19. DEC 2020 • 06:10
SUNDHED

Det Levende Køkken i Østermarie udvider i det nye år aktiviteterne med en ny gren, Det Levende Liv.

Der vil på sigt udbydes kurser inden for motion, bevægelse og mental sundhed, men i første omgang lægger Det Levende Liv ud med at fokusere på mindfulness.

De to første kurser starter op i januar under ledelse af Tilde Hansen, der er lidt af en kapacitet på området. Hun tiltrådte 1. oktober en deltidsstilling som ildsjæl i Det Levende Køkken, og skal på sigt opbygge et program med udgangspunkt i yoga, mindfulness og retreats.

Mange års erfaring

Sussi Holmtoft har været daglig leder Det Levende Køkken i seks år, og hun begrunder det nye tiltag med to ord: Corona og stress.

– Vi møder jævnligt kursister, der har brug for hjælp til stress og stresslignende symptomer, og især nu. Coronaen har gjort noget ved folk, siger Sussi Holmtoft.

Tilde Hansen har boet i Hasle i tre år og underviser allerede i yoga hver onsdag i Det Levende Køkken. På sigt kommer både yoga-retreats og vandreture også med på programmet.

Tilde Hansen er cand.com i kommunikation og psykologi og certificeret mindfulness-instruktør MBSR. Hun har afviklet over 30 retreats i hele verden gennem de seneste 20 år, og det er især hendes erfaringer med mindfulness, der kommer i spil på de kommende stresskurser.

Fællesskabet giver noget ekstra

De mest almindelige symptomer på stress er overfladisk vejrtrækning, søvnbesvær og hukommelsessvigt, siger Tilde Hansen. Derfor starter hun det otte uger lange kursusforløb op med at fokusere på åndedræt og kropsbevidsthed.

– Vi skal kigge på, hvordan man afbalancerer systemet gennem åndedrættet, og øge opmærksomheden på de små ting der giver overskud og glæde, siger den 45-årige instruktør, der både laver en-til-en undervisning og holdundervisning.

– Jeg er blevet rigtig glad for holdundervisning. Fællesskabet giver noget ekstra, siger hun.

Stressforløbet, der starter den 20. januar, er delt op i to: et hold, som er målrettet forebyggelse, og et hold som er målrettet personer, der er sygemeldt med stress.

Der er orienteringsmøde den 13. januar klokken 12-14.
 

22 timer

Mindfulness-kurserne løber over otte uger, koster 4.300 kroner og indeholder 22 timers undervisning.

 

Det Levende Køkken 

Det Levende Køkken i Østermarie er en socialøkonomisk virksomhed, ejet af en erhvervsdrivende fond.

Køkkenet har gennem seks år opbygget kursusaktiviteter med mad, sundhed og fællesskab som omdrejningspunkt. Huset bruges af virksomheder, private, skoleklasser og uddannelsesinstitutioner, der undervises i madkundskab og andet.

Hver måned er der fællesspisning for alle.

Familiemadklubben er for familier, der har vægtproblemer som største udfordring.