Det er snart slut med coronatest fra og til Bornholm

Det er snart slut med coronatest fra og til Bornholm
Skal man til Køge med Bornholmslinjen eller med fly til København, er det fra 6. april ikke længere nødvendigt med en coronatest først. Hvis man rejser gennem Sverige, har svenskerne stadigvæk krav om, at man skal kunne fremvise en højst 48 timer gammel test. Foto: Berit Hvassum
| 26. MAR 2021 • 19:23
Af:
Ritzau

26. MAR 2021 • 19:23

TRANSPORT

I tak med at Danmark genåbner flere dele af samfundet fra 6. april, bliver kravet om at fremvise en test på rejser til og fra Bornholm ophævet.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Dermed skal passagerer på indenrigsfærger eller –fly ikke længere fremvise en negativ coronatest.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) mener, at det er naturligt, at der ikke længere skal gælde særlige regler for Bornholm, når flere dele af Danmark er på vej til at åbne.

– Hen over påske gælder reglerne dog stadig, og vi skal passe ekstra godt på i de store rejsedage, understreger Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen.

– Samtidig er det også vigtigt at følge rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet, hvor alle rejser til udlandet frarådes –- også til Sverige, tilføjer han.

Udenrigsministeriets anbefalinger til udlandsrejser er dog ikke ændret. Alle rejser frarådes fortsat frem til slutningen af april.

Af samme grund er det stadig vigtigt at være opmærksom på, hvilke regler der gælder for internationale rejser, hvis man eksempelvis tager gennem Sverige fra og til Bornholm, skriver Transportministeriet.