Kæmpe opgave: Genåbning af Jons Kapel trækker ud

Kæmpe opgave: Genåbning af Jons Kapel trækker ud
I øjeblikket skal man angribe Jons Kapel fra søsiden, hvis man vil have et indtryk af den populære attraktion. Arkivfoto: Nanna Krogh
NYHED | ABONNENT | 10. AUG 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
10. AUG 2022 • 15:30

Det er først og fremmest et spørgsmål om sikkerhed, hvornår adgangen til den populære attraktion bliver åbnet igen.

 

Et af Bornholms mest populære udflugtsmål for både lokale og turister har snart været lukket i fire uger. Lørdag den 16. juli blev trappen ned til Jons Kapel spærret af på grund af nedstyrtningsfare. Forventningen var, at det var en midlertidig foranstaltning. Da området blev undersøgt nogle dage senere, styrtede sten ned på og ved trappen, og siden er gæster blevet mødt af en rød-hvid afspærring og beskeden om, at der er adgang forbudt – på dansk og engelsk. Det ændrer sig ikke foreløbig.

Viceberedskabschef i regionskommunen Klaus Rønne Jensen fortæller, at folk fra kommunens naturafdeling er i gang med at finde ud af, hvor meget og hvad der skal til, før der igen bliver adgang til Jons Kapel. Det sker i samarbejde med særligt vidende mennesker på den anden side af Østersøen, og mest af alt er det et spørgsmål om sikkerhed.

– Særligt i forhold til vores egne medarbejderes sikkerhed. På et eller andet tidspunkt skal vi gå i gang med et eller andet dernede, men det skal også være, så vores medarbejdere ikke kommer galt af sted eller er i risiko, siger Klaus Rønne Jensen.

Ifølge ham bliver det højst sandsynligt en eller anden form for rapellingarbejde, der skal i gang, og der er en masse vegetation, der måske skal fjernes.

– Hvordan får vi gjort det, uden at der sker noget? siger viceberedskabschefen.

 

Lørdag den 16. juli blev trappen ned til Jons Kapel spærret af på grund af nedstyrtningsfare. Arkivfoto: Presse-fotos.dk

 

Det er det, kommunens folk er ved at finde ud af med hjælp ovrefra, og indtil der er fundet en sikker fremgangsmåde, og arbejdet er udført, vil der fortsat være adgang forbudt til Jons Kapel. Spørgsmålet er så, hvornår det bliver.

– Der er overhovedet ingen tidshorisont, og det er drønærgerligt, siger Klaus Rønne Jensen.

Han var selv forbi for nogle dage siden for at kigge til afspærringen og kunne konstatere, at der kommer masser af mennesker, som så må tage billeder oppefra i stedet for.

– Det er virkelig ærgerligt.