Det bliver tørt, og skoven kalder
Arkivfoto: Elizabet Christensen

VEJRET | BORNHOLM
9. JAN 2022 • 05:30

Det bliver tørt, og skoven kalder

Søndag bliver det tørt og mest skyet, oplyser DMI. Temperaturerne bliver mellem frysepunktet og tre graders varme, og der kommer jævn til hård vind fra sydøst.

I løbet af eftermiddagen aftager vinden dog og bliver let til frisk fra sydøst og øst.

Med de varmegrader (over frysepunktet) er der jo ingen grund til at sidde derhjemme og kukkelure, og da slet ikke når Naturstyrelsen Bornholm byder på en guidet tur, som inkluderer skovbadning i den ældste del af Almindingen.

Bornholm.info oplyser, at skovbadning stammer fra det japanske "shinrin yoku", der betyder at bade i skovens atmosfære eller at optage skoven gennem sine sanser – så det handler altså ikke om at bade i skovens vandløb eller søer (hører man et lettelsens suk fra læseren?), men om at gå stille i naturen og bruge sine sanser til at opleve den ved at høre, se, dufte, smage og mærke den.

Turen varer to timer. Deltagerne mødes ved parkeringspladsen ved skiltet til Lilleborg (parkering inde i skoven ved græssøen og vejen til Rømersminde). Maks. 10 personer kan deltage, og tilmelding er nødvendig til camillauhrskov@hotmail.com, så man skal nok skynde sig, hvis man vil med.

Turen arrangeres i samarbejde mellem Naturstyrelsen Bornholm og Destination Bornholm, og Camilla Uhrskov Jordal, certificeret nordisk skovbadsguide, er guide.

Læs eventuelt mere på bornholm.info/event/guidet-tur-skovbadning-i-den-aeldste-del-af-almindingen.

 Flere nyheder