De så tilbage på 50 år med haller – og frem mod lysere tider for forretningen

De så tilbage på 50 år med haller – og frem mod lysere tider for forretningen
Annette Mortensen (tv.) og mange andre tog i eftermiddagens løb et kig på udstillingen om Aakirkebyhallernes historie. Foto: Berit Hvassum
IDRÆT | AAKIRKEBY | 3. OKT 2021 • 17:16
Jakob Nørmark
Journalist
IDRÆT | AAKIRKEBY
3. OKT 2021 • 17:16

Kagebordet savnede ikke noget, da Tidende søndag eftermiddag kiggede forbi jubilæumsreceptionen i Aakirkebyhallerne. Gæsterne ankom drypvist, og mange søgte straks hen mod den lille udstilling med 50 års fotografier, plantegninger og avisartikler om hallen.

– Der er Leif. Og Else, lød det fra Heidi Bæk og Annette Mortensen, der var blandt de først ankomne

De er kommet i hallen gennem mange år, Annette Mortensen siden begyndelsen i 1971. Receptionen foregår i den nye hal, som Heidi Bæks mand var med til at bygge i slutningen af 1990'erne.

Opgaven med at holde første tale påfaldt Aakirkebyhallernes formand, Jesper Munch Ipsen, der gav en aktuel status på den selvejende institutions forretninger:

– Den seneste ti års-periode har været præget af skiftende halinspektører og et behov for økonomisk konsolidering. Heldigvis var vi polstrede nok til at stå igennem, da coronakrisen ramte og fuldstændig slog bunden ud af vores forretning, stod der på hans talepapir.

Positiv tilgang

Hallivet er i gang igen, og der er lagt en plan for at genbesætte posten som halinspektør, der lige nu varetages af Marian Lundh på konsulentbasis, efter at den seneste halinspektør blev fritstillet i maj.

– Nu kan vi se fremad. Vi har en positiv tilgang til tingene og håber, at corona er overstået, siger Jesper Munch Ipsen til Tidende.

Tidligere formand Robert Johnsen gav i løbet af receptionen et historisk tilbageblik, og Marian Lundh fortalte om den daglige drift.

Aakirkeby-hallen, som den hed oprindeligt, blev indviet 10. juli 1971. Åbningsbegivenheden var et ugelangt folkedanserstævne med omkring 2.000 deltagere.