De indgår nyt valgforbund: ‘Vi har udgjort den reelle opposition’

De indgår nyt valgforbund: ‘Vi har udgjort den reelle opposition’
Kirstine van Sabben (tv.) har i de forgangne tre et halvt år været tilfreds med samarbejdet med René Danielsson og resten af Dansk Folkepartis medlemmer. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 5. MAJ 2021 • 17:44
Jakob Nørmark
Journalist

5. MAJ 2021 • 17:44

POLITIK

Bornholmerlisten og Dansk Folkeparti kommer til at indgå et valgforbund ved kommunalvalget i november.

Det meddeler Bornholmerlistens kommunalbestyrelsesmedlem Kirstine van Sabben.

"Et valgforbund handler om ikke at "spilde" stemmer, men for os handler det også om det signal, man sender, når man indgår et valgforbund," skriver Van Sabben i en mail til lokalpressen.

Gensidig respekt

Kirstine van Sabben fremhæver de seneste års samarbejde med Dansk Folkepartis fire medlemmer af kommunabestyrelsen.

"Bornholmerlisten vil gerne støtte DF og vice versa, hvis vi har tiloversblevne stemmer. Det vil vi gerne, fordi vi i denne valgperiode har haft et godt og konstruktivt samarbejde båret af gensidig respekt for hinandens politik og forskelligheder, og fordi der har været stor respekt for de aftaler, vi har indgået med hinanden".

"Det vil vi naturligvis gerne fortsætte – også efter et kommunalvalg. Ud over det så har Bornholmerlistens og DF’s mandater tilsammen udgjort den reelle opposition i denne valgperiode, og vores vælgere skal vide, at alle deres stemmer er med til at fortsætte den linje og samarbejde", skriver Kirstine van Sabben med en diskret kritik af Venstre, det sidste parti uden for konstitueringen.

Tidligere har Konservative, Radikale Venstre og Kristendemokraterne annonceret, at de er gået i valgforbund sammen. Venstre for midten har SF, Enhedslisten, Alternativet og Veganerpartiet indgået et lignende valgteknisk samarbejde.