Dantaxi sender grøn forstærkning til Folkemødet
Dantaxi sender eltaxier fra Sjælland til Bornholm for at assistere under Folkemødet. Pressefoto

| GRATIS
16. JUN 2021 • 11:01
Af: Henrik Nielsen

Dantaxi sender grøn forstærkning til Folkemødet

TRAFIK

Selvom Folkemødet i år har en noget anden form end normalt, er der fortsat behov for ekstra taxier. Derfor får øens faste stab af taxier igen i år hjælp ovrefra. Fire sjællandske eltaxier kommer således til Bornholm for at hjælpe med betjeningen i de kommende dage.

Det fortæller Dantaxi i en pressemeddelelse.

På grund af det reducerede folkemøde er det et reduceret antal taxier, der skal bistå de lokale vognmænd. I et normalt år tilføres øen 15 taxier under Folkemødet, men i år er antallet kun fem, og det er der to årsager til.

– At vi i 2021 kun stiller med fem ekstra taxier, hænger naturligvis sammen med, at det er et reduceret arrangement i år med færre deltagere, og hvor en del af aktiviteterne er digitale. Læg dertil at antallet af taxier på Bornholm er vokset betydeligt, og nu udgør 15 vogne mod kun 11 for cirka et år siden. Behovet for assistance udefra er ganske enkelt noget mindre end tidligere, forklarer distriktschef og vognmand Hendrik Larsen hos Dantaxi i pressemeddelelsen.

Han er selv til stede med sin taxi under hele Folkemødet.

Der er tale om en storvogn og fire eltaxier af mærket Tesla. Det er et helt bevidst valg.

– På samme måde som ved det seneste folkemøde i 2019 vil vi genre være med til at gøre transporten under Folkemødet så klimavenlig som mulig ved at demonstrere holdbare løsninger i forhold til, hvad vi kan tilbyde af grøn taxikørsel, siger Hendrik Larsen.

Trods forstærkningen kan der godt opstå flaskehalsproblemer, og han håber, at kunderne udviser forståelse for, at der kan være ventetid ved flyankomst og ved færgeankomst og -afgang. Derudover er taxierne i år udfordret af, at alle restauranter og udskænkningssteder skal lukke senest til midnat.

Taxiforstærkningen fra Sjælland ankommer onsdag formiddag og vil være tilgængelig for kunderne frem til søndag.Flere nyheder