Dansk Folkeparti glæder sig over opbakning til Toftegården

Dansk Folkeparti glæder sig over opbakning til Toftegården
René Danielsson kalder en renovering af Toftegården for en investering i en værdig ældrepleje. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 6. MAJ 2021 • 15:22
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
6. MAJ 2021 • 15:22

ÆLDRE

– Vi er glade for, at resten af kommunalbestyrelsen også kan se fornuften i at bevare Toftegården. Det var vi stort set ene om tidligere, så vi er glade for, at de andre har rykket sig, siger René Danielsson (DF), der er medlem af social- og sundhedsudvalget.

Politisk ser der nu ud til at være tilslutning til at bevare Bornholms eneste tilbageværende plejehjem, Toftegården i Hasle, mens et plejecenterbyggeri (Bykær) i Hasle synes tæt på at blive udskudt endnu en gang.

Hvad er det gode ved at bevare Toftegården?

– Det er helt klart, at det kan beholde status som plejehjem. Det vil sige, at det ikke er omfattet af loven om almene boliger på samme måde som plejeboliger, og så bliver huslejen væsentligt billigere end for eksempel på Plejecenter Snorrebakken, siger René Danielsson.

En investering

Hvad siger I til, at det vurderes at ville koste 42 millioner kroner at istandsætte Toftegården – er det ikke voldsomt dyrt?

– Jeg ved ikke, om det er så voldsomt. Det første overslag, der blev lavet på Bykær lød på 120 millioner kroner. Så jeg synes sådan set, at en renovering af Toftegården vil være en investering i vores ældre borgere. Vi bliver nødt til at tage hensyn til, at vi skal kunne rumme alle for at kunne have en værdig ældrepleje.

René Danielsson siger, at Dansk Folkeparti endnu ikke har drøftet sagen på et gruppemøde:

– Jeg føler mig ret overbevist om, at vi kommer til den konklusion, at vi gerne vil investere de penge, det kræver at få Toftegården opdateret så meget som muligt, uden at det ændrer status, og at vi venter et par år for at se, om der bliver et behov for Bykær.

Måske ikke behov

Men I kommer vel også til at at drøfte nybyggeri, for prognosen for de kommende år siger, at ventelisten til en plejebolig vil vokse?

– Vi kommer til at diskutere den prognose. Vi er ikke sikre på, at der bliver behov for Bykær, selv om prognosen siger det. Da vi for fire-fem år siden fik en lignende prognose, blev vi fortalt, at ventelisten ville stikke af allerede i år. Der er vi trods alt ikke. Alle taler også om, at vi skal have andre ældreboformer, så jeg kan ikke forestille mig, at vi kommer til at lægge os fast på at skulle bygge Bykær, siger René Danielsson.