Du er på spanden, hvis der ikke er ryddet for sne

Du er på spanden, hvis der ikke er ryddet for sne
Foto: Fugato
| 17. FEB 2021 • 12:56

17. FEB 2021 • 12:56

DAGRENOVATION

Der ligger stadig meget sne på Bornholm, men da det nu er tøvejr, bliver det ekstremt glat, skriver Fugato i en pressemeddelelse, som fortsætter:

Renovationsbilerne kan køre på de fleste veje, men de er meget tungere end en personbil og trykker sig så igennem eventuelt snelag på vejen, og derfor sætter de sig nemt fast.
Desuden har vi udfordringer med glat snesjab mellem vej og fortov/indkørsler.

Hjælp os derfor på vej:

Bor du på landet

Sæt din sæk ud til asfaltvej, hvis der er sne på din vej eller ved din bopæl.
Vi kører nemlig ikke på privatveje, hvis vi vurderer, at vi ikke kan vende ved ejendommen eller hvis vi er bange for at bilen sætter sig fast.
Vi lægger en ny sæk, hvis der er en postkasse, sten eller et træ, som kan holde sækken fanget.

Bor du i byområde

Vi tager de sække, hvor der er ryddet for sne og is. Det gælder helt ude fra vejen og ind til stativet. Der skal være ryddet i minimum én meters bredde fra vejen og hele vejen ind til stativet, så vi har plads til at gå med kærre eller en mand med sæk i hånden.
Hjælp gerne skraldemanden i disse dage ved at sætte din sæk ud til vejen.

Skal du have tømt papirspanden 

Der gælder de samme regler som ovenfor. Men hjælp gerne din skraldemand ved at køre papirspanden ud til vejen, rester af sne og is driller nemlig meget, når man skal køre papirspanden ud til bilen.

Har man ikke fået tømt, så tager vi en ekstra sæk med på næste ordinære tømmedag. Brug en almindelig sort eller klar sæk, hvis du ikke har fået en ny Bofa-sæk.
Undgå at overfylde din sæk, sæt hellere en ekstra sæk ved siden af.

Det samme gælder papirtømning. Hvis vi ikke har tømt din papirspand, så kommer vi igen om fire uger. Der tager vi ekstra papir med, sæt det ud på tømmedagen i en papkasse.