Dagens coronatal: 113 nye smittede

NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 4. JAN 2022 • 14:07
Berit Hvassum
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
4. JAN 2022 • 14:07

Tirsdag dag den 4. januar blev der registreret 113 nye smittede med covid-19 på Bornholm, fremgår det af Statens Serum Instituts opgørelse. 

I den seneste uge er 584 bornholmere blevet testet positiv for virussen. Dermed er incidenstallet for Bornholm 1478 smittede personer pr. 100.000 indbyggere. I hele Region Hovedstaden er tallet 2661 smittede personer pr. 100.000 indbyggere. 

Grundet problemer hos en leverandør med indrapporteringen af ca. 60.000 prøvesvar i går, er dagens test- og smittetal overestimerede. 

Tallene stammer fra Statens Serum Institut og er baseret på PCR-testede borgere med adresse på Bornholm. Hjemløse, turister og personer, der endnu ikke har fået opholdstilladelse, er ikke inkluderet i opgørelsen. 

 

 

 

SSI: Risiko for indlæggelse er det halve med omikronvariant

Risikoen for at blive indlagt, hvis man bliver smittet med omikronvarianten, ser ud til at være omkring det halve sammenlignet med deltavarianten.
Det fortæller Tyra Grove Krause, der er faglig direktør på Statens Serum Institut (SSI), mandag til TV 2.

- Omikron vil stadig kunne presse vores sundhedsvæsen, men alt tyder på, at den er mildere end deltavarianten.
- Risikoen for at komme på hospitalet er halvt så stor som delta. Derfor kan vi alligevel blive presset i sundhedsvæsenet, hvis vi ser meget smittespredning, siger hun til TV 2.

Statens Serum Institut forventer, at smitten med coronavirus vil toppe i løbet af januar. Fra februar ventes faldende smittetryk og mindre pres på sundhedsvæsenet.

Hvis man ser bort fra søndag, hvor der er langt færre test end normalt, er der fire dage i træk registreret omkring 20.000 daglige smittetilfælde.

Samtidig er antallet af indlæggelser med coronavirus steget til 709. Det er det højeste siden januar 2021.

Tyra Grove Krause siger til TV 2, at det for de fleste i befolkningen vil være et spørgsmål om, hvornår man bliver smittet - og ikke om.
Hun påpeger i den sammenhæng, at Danmark står et langt bedre sted end sidste vinter på grund af vaccinerne.

Hun fremhæver, at vaccinerne er enormt effektive til at beskytte mod indlæggelser, hvis man bliver smittet.
Til gengæld er de ikke helt så effektive til at beskytte mod at blive smittet som ved de tidligere varianter.
Tyra Grove Krause siger til TV 2, at man kan omkring halvere smitten blandt de vaccinerede den første måned, efter man er blevet vaccineret, hvilket hun betegner som ekstremt vigtigt her i januar, hvor smitten ventes at toppe.