Christiansø var mere populær end Køge
Der var flere, der sejlede gratis med Ertholm mellem Gudhjem og Christiansø end med Hammershus mellem Rønne og Køge. Arkivfoto: Jacob Jepsen

FÆRGETRAFIK | BORNHOLM
24. OKT 2021 • 10:02
Henrik Nielsen
Journalist

Christiansø var mere populær end Køge

Gående og cyklende passagerer samt rejsende i bil med handicapparkeringskort kunne sejle gratis i tre måneder. Rønne-Ystad var den mest populære overfart på Bornholm.

Der var flere, der rejste mellem Bornholm og Christiansø end mellem Bornholm og Køge i den periode i sommer, hvor det var gratis for nogle passagergrupper at sejle med færger til de danske øer.

Det fremgår af en opgørelse fra Transportministeriet.

13.835 voksne og 3.126 børn sejlede gratis mellem Gudhjem og Christiansø i juli, august og september. Til sammenligning tog 3.535 voksne og 751 børn turen mellem Rønne og Køge som gående passagerer. Derudover var der 1.078 cykler og 223 biler med handicapparkeringskort med færgen mellem Bornholm og Sjælland.

Det mest populære af de bornholmske færgeruter var dog den mellem Rønne og Ystad. Den fragtede 42.628 voksne, 28.611 børn, 2.352 cykler og 1.984 biler med handicapparkeringskort over i de tre måneder, staten betalte billetterne for gående og cyklende passagerer samt rejsende i bil med handicapparkeringskort.

På landsplan sejlede i 953.866 passagerer gratis til de danske øer i løbet af juli, august og september. Det er lidt færre end sidste år, hvor det samlede passagertal rundede en million.

– Det er virkelig positivt, at vi for andet år i træk kan skabe så attraktive muligheder for vores færgetrafik, at tusindvis af passagerer vælger at bruge deres fridage, weekender og ferier på at gå ombord på en af vores mange færger og udforske vores øer. Det giver rige oplevelser for den enkelte, det giver et boost til vores kollektive trafik, og det skaber forhåbentlig også incitament til at sejle med færgerne uden for sommersæsonen, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

53 indenrigsfærger og overfarten Rønne-Ystad var tilmeldt i år.Flere nyheder