Christiansø satsede – og ramte plet

Christiansø satsede – og ramte plet
Frits Madsen lagde lyd til Henning Køies smukke maleri. Foto: Søfæstning Christiansø
| 15. DEC 2020 • 21:43
Af:
torben-oestergaard-moeller

15. DEC 2020 • 21:43
Efter en velgennemført kulturuge i september er evalueringerne sendt ud, og på Christiansø er glæden stor: Øens kulturdag under titlen "Bag de grønne døre" ramte publikum rent, og med en tårnhøj score er dagen mere end godkendt.

– Vi satsede ved at præsentere øens kultur med masser af oplevelser bag de grønne døre, og det kvitterede publikum for, siger øens administrator frem til nytår, Jens Peter Koefoed, i en pressemeddelelse fra øens turismekoordinator, Hans Ole Matthiesen, som også havde stået for programmet ud fra devisen, at øens egen kultur kunne være mindst lige så interessant, som hvis man hentede udefrakommende kunstnere til.

Med sange om Christiansø, ledsaget af harmonika ved Frits Madsen (billedet), med besøg hjemme i privaten, på skolen, i vandværket og i kommandantens have fik gæsterne set rigtig meget, som ellers ikke er tilgængeligt.

Lækker æblekage og en rafleturnering sluttede dagen af, før båden sidst på eftermiddagen sejlede hjem.

Temaet "Bag de grønne døre" bliver også i 2021 overskriften for kulturugedagen på Christiansø, og allerede nu er helt nye programpunkter på vej ind i programmet – og dermed mange nye gode grunde til at komme igen, slår pressemeddelelsen fast.