Business Center Bornholm søsætter nyt projekt – Bornholms detailhandel får hjælp
Projektet Genstart Erhverv i Gadeplan med Business Center Bornholm i spidsen tilbyder et kompetenceløft til 100 forretninger over hele øen. Arkivfoto: Berit Hvassum

7. DEC 2020 • 08:12 • AF MARIE-HOFMAN • GRATIS

Business Center Bornholm søsætter nyt projekt – Bornholms detailhandel får hjælp

ERHVERV

Detailhandlen og andre typer af forretninger har været under helt ekstraordinært pres under covid-19. En nedlukning i foråret og dernæst en genåbning med restriktioner har betydet, at forretninger hele tiden har skulle omstille sig. Derfor søsættes projektet Genstart Erhverv i Gadeplan nu, hvor flere parter er gået sammen i et stærkt partnerskab om at tilbyde et kompetenceløft til 100 forretninger over hele øen.

Det oplyser Business Center Bornholm i en pressemeddelse.

– Vi har fulgt den helt særlige situation, som vores mange forretninger over hele Bornholm har været i og nok kommer til at være i nogen tid endnu. Ingen ved, hvordan verden ser ud på den anden side af en covid-situation. Det betyder, at vi alle skal hjælpe til, hvor vi kan, udtaler borgmester Winni Grosbøll (S) i pressemeddelelsen.

Bornholms Regionskommune har bevilliget 1,6 milioner kroner til projektet, der bygger på et bredt samarbejde mellem lokale handelsstandsforeninger, regionskommunen, Business Center Bornholm, Erhvervshus Hovedstaden og Dansk Erhverv.

Inspireret af Sydfyn

Projektet Genstart Erhverv Gadeplan er inspirieret af et lignende projekt på Sydfyn og vil udmønte sig i, at virksomheder og forretningsdrivende kan modtage rådgivning og ny viden inden for de områder, de ønsker. Det kan være for eksempel digitale redskaber, grøn omstilling og online markedsføring.

Og selvom 100 virksomheder allerede er tilmeldt projektet, handler det nu for Genstart Erhverv i Gadeplan at udbrede kendskab. Derfor vil man fra Business Center Bornholm de kommende uger rykke ud og opsøge detailhandlen på gadeplan. Én af dem, som Business Center Bornholm dog ikke behøver at banke på hos, er Lotte Hjorth fra Lottes Blomsterværksted i Rønne. Hun har nemlig allerede tilmeldt sig projektet efter at have hørt om det fra Sydfyn.

– Vi har i mange år ønsket os en indsats, som rammer lige plet i forretningernes udfordringer og hverdag. Det, de har fået ud af det på Sydfyn, er meget spændende, og det får vi nu også på Bornholm, så jeg kan kun opfordre alle til at melde sig til, lyder det fra Lotte Hjorth.

De lokale handelsstandsforeninger vil sende informationsmateriale ud til alle medlemmer, og i januar vil der blive holdt et informationsmøde.

I første omgang handler det om at lytte til de bornholmske forretningers udfordringer, så man kan skræddersy hjælpen, lyder det fra Christa Lodahl, erhvervschef ved Business Center Bornholm.

– Først når vi har haft de første snakke med virksomhederne og hørt, hvad de ønsker, så sammensætter vi det endelige indhold. Det er jo forretningerne, der har hånden på kogepladen og kender deres virkelighed bedst, så derfor skal vi lytte til dem, udtaler Christa Lodahl.

SENESTE NYHEDER

27. JAN 2021 • 21:16
'Jâ læser ønte bonasprøjtan!'

MEST LÆSTE BORNHOLM

26. JAN 2021 • 14:44 • GRATIS
Tidligere minkavler raser: 'Jeg skammer mig'
27. JAN 2021 • 14:56 • GRATIS
Permagrønt erklæret konkurs
27. JAN 2021 • 13:36 • GRATIS
Ild i læs med halm til varmeværk
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.