Bowling samlede børn og unge med diabetes

Bowling samlede børn og unge med diabetes
12 børn med diabetes bowlede tirsdag i Rønne. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 15. JUN 2021 • 14:36
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
15. JUN 2021 • 14:36

SOCIALT

– Jeg har faktisk aldrig prøvet at bowle før!

12 børn er tirsdag eftermiddag mødt op ved bowlinghallen i Rønne. Nogen har prøvet at bowle før, hvor det for andre er første gang, de skal svinge en bowlingkugle hen ad banerne. Noget har børnene dog til fælles, nemlig diabetes. Bowlingturen er det første socialarrangement, som Bornholms Hospital holder sammen med Diabetesforeningen. Børnene var alle inviteret i bowlinghallen, hvor de kunne møde hinanden, spise pizza og bowle.

Børnenes forældre var ikke inviteret med til arrangementet, og i stedet deltog en sygeplejerske og to børnelæger fra Bornholms Hospital.

Mari-Ann Nexø, der er diabetessygeplejerske, fortæller, at de fremadrettet vil holde et årligt arrangement for børnene.

– Vi tænker og håber, at vi en gang om året kan mødes til et socialt arrangement, hvor vi kan komme ud og lave noget hyggeligt og spise sammen. I dag er ideen også, at vi undervejs kan snakke om, hvordan det er at leve med diabetes. For eksempel, hvad der sker med kroppen, når man bevæger sig fysisk eller spiser pizza, fortæller hun.

Det er et socialt arrangement for vores diabetesbørn, der er mellem 7 og 18 år.

Hyggeligt og socialt

Formand for børne- og ungegruppen i Diabetesforeningen, Eva Høgsdorf-Rasmussen, deltog også i det sociale arrangement.

Hun fortæller, at bowlingturen også handler om at skabe et fællesskab blandt børnene udover at have diabetes.

– De får lov til at lave noget hyggeligt og social, uden at det skal handle om deres kroniske sygdom. De kan slå sig lidt løs, og det handler ikke om, at de samles på baggrund af deres fælles sygdom, for bowlingturen i dag handler ikke om at være syg, men de kan stadig se, at de ikke er den eneste i verden, der har diabetes. Det håber vi kan gøre noget godt for dem, fortæller hun.


Foto: Jacob Jepsen


Donation fra patient

Arrangementet lader sig gøre, fordi hospitalets børneafdeling har fået en donation fra en patient på Bornholms Hospital, og noget af beløbet bliver brugt på arrangementet.

– Vi ved ikke, hvem der har doneret beløbet, men det er jo utroligt, at der er en patient, der har lyst til at støtte børn med en kronisk sygdom, siger Eva Høgsdorf-Rasmussen.

Bornholms Hospitals gruppe for børn med diabetes har 20 medlemmer mellem 7 og 18 år.