Bornholmske børn skal smage på kål

Bornholmske børn skal smage på kål
Foto: Jens-Erik Larsen
NOTITS | BORNHOLM | 23. OKT 2021 • 17:56
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | BORNHOLM
23. OKT 2021 • 17:56

63 skoleklasser på Bornholm er med, når Go Cook Smagekassen lander på fire ud af fem grund- og specialskoler efter efterårsferien i landets største madaktivitet på skolerne.

Her skal børnene udforske kålens verden bevæbnet med pander og kokkeknive. Det store spørgsmål er: Smager kål godt?

– Spidskål og grønkål er blevet populær hos mange voksne, men kål har lidt af et imageproblem hos børnene. Her kender de unge kålen som en bitter og til tider smattet sag, der lugter. Og det er ærgerligt. For kål kan smage fantastisk, det er super sundt, og så er det en af de mest klimavenlige fødevarer, vi har, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for Go Cook, i en pressemeddelelse.

Go Cook er Coops madprogram for børn og unge og blandt andet en del af Coops klimainitiativ. Missionen er at skabe den første generation af børn og unge, som er bedre til at lave mad end deres forældre. Smagekassen er Go Cooks største projekt. Her kan skoleklasser over hele landet hvert år bestille en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

I år er der mere end 6.800 klasser tilmeldt, og på Bornholm er det blandt andre Kvickly i Rønne og Super Brugsen i Aakirkeby, der står for at uddele de mange smagekasser.

Den bornholmske kok Gorm Wisweh og Micki Cheng, kendt fra Den Store Bagedyst, er ambassadører for Go Cook og har været foran kameraet til de mange film til undervisningsmaterialet.

Eleverne går i køkkenet i ugerne 43, 44, 45.