Bornholmerlisten har tre kandidater klar

Bornholmerlisten har tre kandidater klar
Kirstine van Sabben genopstiller for Bornholmerlisten. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 4. MAJ 2021 • 07:54
Henrik Nielsen
Journalist

4. MAJ 2021 • 07:54

POLITIK

Bestyrelsen i Bornholmerlisten har udpeget tre kandidater til kommunalvalget den 16. november. Listen er foreløbig og åben, og flere navne er på vej, fremgår det af en pressemeddelelse.

Den ene kandidat kender vælgerne, da Kirstine van Sabben allerede sidder i kommunalbestyrelsen. Bornholmerlisten er meget tilfreds med hendes indsats i indeværende valgperiode, hvor hun sidste sommer satte ældreområdet og dets udfordringer på dagsorden.

"Den bornholmske befolkningssammensætning og alder er den absolut største udfordring i de kommende år, både i forhold til rekruttering af kvalificeret arbejdskraft og i betragtning af, at andelen af borgere, som har brug for hjælp fra kommunen, er støt stigende. Et arbejde som naturligt vil fortsætte med hende ved roret", skriver bestyrelsen i pressemeddelelsen.

Partiet nævner også misbrug og mistrivsel blandt unge og gode vilkår for erhvervslivet som fokusområder.

"Vi er rigtig glade for, at hun har sagt ja til at genopstille som spidskandidat og fortsætte arbejdet i kommunalbestyrelsen, såfremt vælgerne giver os mandat hertil".

De to øvrige kandidater er Niels Henriksen og Eivind Madsen.

Niels Henriksen var også opstillet til kommunalvalget i 2017. Han er selvstændig og har sine fokusområder inden for natur og miljø, energipolitik og arbejdsmarkedspolitik samt fritids- og foreningspolitik.

Eivind Madsen er tidligere politiassistent og har været førstesuppleant til byrådet i Gentofte Kommune. Han interesserer sig særligt for SSP-samarbejdet og socialområdet.