Bornholm blomstrer igen i år
Blomsterstriben ved Melstedgård i Gudhjem. Foto: Privat

16. SEP 2020 • 16:10 • AF JULIA AKA WILLE • GRATIS

Bornholm blomstrer igen i år

I de sidste fire år har projektet Bornholm Blomstrer, i samarbejde med bornholmske landmænd, plantet farverige blomsterstriber flere steder langs Bornholms landeveje.

Arealer på i alt 64.200 kvadratmeter er i år blevet omlagt til blomsterbrakmarker. Det skriver Bornholms Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse. Området med blomstermarkerne svarer til mere end hundrede parcelhushaver.

Går hånd i hånd

Bornholm Blomstrer er tovholdt af Bornholms Landbrug og Fødevarer, og er et samarbejde imellem en række organisationer, der arbejder for at bedre forholdene for insekterne og biodiversiteten på Bornholm. Målet er at vise, at landbrug og natur godt kan gå hånd i hånd.

– Vi er utrolig glade for den opbakning, vi har fået på projektet fra både landmænd og partnere, siger Klaus H. Petersen fra Bornholms Landbrug og Fødevarer, der oplyser, at 40 landmænd og lodsejere i år deltager i projektet.


Hjælp til biodiversiteten

Landmanden Birger Haue-Hansen har til projektet omlagt 13.000 kvadratmeter til blomsterbrakmarker.

– Det har været meget positivt at være med og hjælpe insekter og vores natur. Flere blomster på marker og i grøftekanter er ét skridt på vejen til at hjælpe biodiversiteten, siger Birger Haue-Hansen.

I pressemeddelsen skriver Bornholms Landbrug og Fødevarer, at projektets fremgang i høj grad skyldes de bornholmske landmænds motivation til at gøre en indsats for naturen og dyrelivet. Der berettes også om en tør sommer uden meget regn, hvilket har betydet, at nogle af blomsterarterne ikke blomstrede. Men trods de vejrmæssige udfordringer, har en ny frøblanding, der er blevet anvendt i år, vist sig at have en længere blomstringsperiode end den tidligere anvendte blanding. Det er, ifølge Klaus H. Petersen, forklaringen på, hvorfor det alligevel er lykkes at få et godt slutresultat på blomsterbrakmarkerne.

Sprede glæde

Det primære formål med projektet er insekters velfærd og udbredelsen af pollenbærende planter på Bornholm. Men i år har det også været vigtigt at sprede glæde blandt bornholmerne og sommerens turister på øen, og der er derfor blevet skruet op for farverne i frøblandingen. Det skriver Bornholms Landbrug og Fødevarer på deres hjemmeside. De skriver endvidere, at det handler om imagepleje, og at det er en fælles målsætning, ikke kun for landbruget, men for hele øen, at Bornholm fremstår en smuk enhed, der står sammen.

Blomsterne i blomsterstriberne må gerne plukkes.

 

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.