Børn på nordlandet samler skrald i weekenden

Børn på nordlandet samler skrald i weekenden
Annika Lamhauge Kaiser er formand for foreningen Børn på Nordlandet og står i spidsen for arrangementet. Foto: Jens-Erik Larsen
| 13. APR 2021 • 06:46

13. APR 2021 • 06:46

NATUR

I den kommende weekend vil foreningen Børn på Nordlandet sætte fokus på, hvordan vi passer bedre på vores natur og kommer affaldsproblemerne til livs.

Det sker som et led i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling med over 180.000 deltagere.

I år er fokus på takeaway-emballage, og selvom der måske ikke er så meget af det i naturen på nordlandet, holder det ikke foreningen Børn på Nordlandet tilbage fra at deltage.

– Vi tænker, at det er en god idé at lære den yngre generation, hvordan vi passer på vores natur, og derfor har vi valgt at bidrage til Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling. Vi har allerede fået rigtig god opbakning fra flere lokale aktører, fortæller Annika Lamhauge Kaiser, der er formand for foreningen Børn på Nordlandet.

Forplejning fra lokale aktører

Foreningens affaldsindsamlingstur starter på lagunen ved Tejn Havn lørdag klokken 10.

Her kommer marinebiolog Marie Helene "Miller" Birk fra den Tejn-baserede virksomhed Ivandet og holder et oplæg om, hvordan affald påvirker havet.

Herefter går turen langs kysten mellem Tejn og Sandkås samt ud af Tejn mod Stammershalle.

Bornholms Regionskommunes naturpedeller udlåner gribetænger, og Annika Lamhauge Kaiser har bestilt affaldssække og inspirationsmateriale om affaldsindsamling fra Danmarks Naturfredningsforening.

Når indsamlingen er slut, vil Tejn Borgerforening sørge for pølsehorn til børnene og kage til de voksne. Derudover sponsorerer brugsen i Tejn juicebrikker til børnene, og en del af pakken fra Danmarks Naturfredningsforening er også kaffe, der kan brygges til de voksne på turen.


Foto: Jens-Erik Larsen

Overholder restriktionerne

De nuværende coronarestriktioner for foreningslivet gør, at arrangementet må samle op til 50 personer.

Men der kan være flere med, forsikrer Annika Lamhauge Kaiser.

– Hvis der er flere end 50, så opretter vi en begivenhed mere og fordeler det, så vi mødes forskellige steder eller på forskellige tidspunkter. Så det er vigtigt, at folk skriver til os og tilmelder sig, så vi kan koordinere det og ikke risikerer at blive lukket ned, siger hun.

Formanden har rådført sig med coronahotlinen, så reglerne bliver overholdt.

Lige nu er der 15 tilmeldte til affaldsindsamlingen på foreningen Børn på Nordlandets facebookside, men det tal dækker kun over de voksne, så der kan meget vel være mange flere deltagere, siger Annika Lamhauge Kaiser.

– Min mand er for eksempel tilmeldt, og han kommer med fire børn, så vi kan altså hurtigt komme op over de 50. Og det er kun dejligt, men det er klart, at så skal vi lige koordinere, så vi er sikre på, vi overholder restriktionerne, siger hun.

Ifølge Annika Lamhauge Kaiser vil Børn på Nordlandet deltage i affaldsindsamlingen fast hvert år fremover og måske også selv arrangere en lignende tur i efteråret.