Bo42-direktør om ødelagt babygynge efter skolebesøg: 'Det nærmer sig hærværk'

Bo42-direktør om ødelagt babygynge efter skolebesøg: 'Det nærmer sig hærværk'
Direktør Ebbe Frank hos Bo42 kunne godt tænke sig en dialog med regionskommunen og Søndermarksskolen om, hvad de tænker om, at elever to gange under opsyn af lærere har sat sig i en gynge, der er beregnet til børn op til treårsalderen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
SKOLE | RØNNE | ABONNENT | 21. SEP 2021 • 12:45
Jakob Nørmark
Journalist
SKOLE | RØNNE | ABONNENT
21. SEP 2021 • 12:45

Ebbe Frank tvivler på, at mandagens hændelse med en fastklemt skoleelev får nogen betydning for indretningen af Bo42's legepladser.


En dreng fra femte klasse på Søndermarksskolen måtte mandag skæres fri af brandvæsnet, da han sad fast i en babygynge på legepladsen ved Bo42's rækkehuse i Søndergården. Direktøren for den almene boligorganisation, Ebbe Frank, kørte tirsdag forbi legepladsen for at besigtige gyngestativet, hvor resterne af de overklippede lænker til babygyngen fortsat ligger på underlaget.

Ebbe Frank undrer sig over, at skoleelever fra Søndermarksskolen to gange under opsyn af lærere har sat sig i en gynge, der er beregnet til børn op til treårsalderen.

– Det, der foruroliger mig, er, at det tilsyneladende er sket to gange på kort tid med de samme voksne. Det er en dialog, som jeg godt kunne tænke mig at have med kommunen og skolen om, hvad de tænker, siger Ebbe Frank til Bornholms Tidende.

– Vores legepladser ligger offentligt tilgængeligt, og vi byder gerne alle børn indenfor, men det er selvfølgelig under hensyntagen til, at man udviser respekt. Og det her nærmer sig hærværk – altså at man gør brug af den på en uhensigtsmæssig måde, tilføjer Ebbe Frank.

Søndermarksskolens ledelse oplyser til Bornholms Tidende, at skolens lærere er blevet opfordret til at være opmærksomme, efter at tre elever i det nye skoleår har siddet fast i babygynger.

Fælder ikke hele skoven

Når uheld indtræffer – særligt hvis børn er involveret – er det ikke usædvanligt, at man beslutter at vise handlekraft ved for eksempel at indstille brugen af udstyret. Sådan en reaktion skal man ikke forvente, at Bo42 tager i kølvandet på hændelserne med babygyngerne.

– Vi har brugt omkring fem millioner kroner på vores legepladser, og vi har babygynger på de fleste. Jeg tror, det er meget vigtigt, at vi ikke gør, som for eksempel politikere nogle gange gør, og insisterer på at have en nulfejlskultur, siger Ebbe Frank.

Han fortæller, at kommunens legepladsinspektør, som loven foreskriver, gennemgår alle legepladser en gang om året, ligesom Bo42's sikkerhedsrepræsentant og personale løbende sikrer sig, at de holdes tilfredsstillende ved lige. I lyset af mandagens hændelse vil Ebbe Frank involvere sikkerhedsrepræsentanten.

– Men jeg tænker ikke, at det er legepladsen og udstyret, der er noget i vejen med, men anvendelsen af det, siger Ebbe Frank.

– Det er lidt det samme, som hvis du klatrer op i et træ og falder ned; så fælder du ikke hele skoven.