Besøgsdrivhuse kan være klar til jul

Besøgsdrivhuse kan være klar til jul
To nisser har indtaget besøgsdrivhuset på Toftegården. Går alt vel, kan de får selskab af plejehjemmets beboere og besøgende i næste uge. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 16. DEC 2020 • 19:52
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
16. DEC 2020 • 19:52
En nissemor og et nissebarn sidder på en halmballe og hygger sig i Plejehjemmet Toftegårdens nye besøgsdrivhus, som i sidste uge blev stillet op på pladsen foran plejehjemmets hovedindgang.

I næste uge kan de to nisser få selskab, hvis alt går vel. Man regner i kommunens Center for Ejendomme og Drift med at have den sidste tilladelse på plads i løbet af denne uge. Det oplyser centerchef Bjarne Freund-Poulsen.

Besøgsdrivhusene er i de seneste dage også kommet op ved Bornholms plejecentre. Kommunalbestyrelsen vedtog den 17. september opstilling af 16 besøgsdrivhuse til at erstatte de besøgstelte, som var stillet midlertidigt op frem til udgangen af august. Det kom imidlertid til at trække lidt ud med opstillingen af drivhusene, da det blev nødvendigt med byggetilladelser, og på et tidspunkt så det ud til, at de sidste drivhuse først ville komme op i januar.

– For at det skulle gå hurtigt, stillede vi drivhusene op, lige så snart vi havde byggetilladelse. Vi skal også have ibrugtagningstilladelse og en særlig tilladelse til, at vi kan bruge dem som besøgscenter. Vi regner med, at det kommer på plads i denne uge. Der bliver skubbet på for, at de kan være klar til jul, siger Bjarne Freund-Poulsen

Besøgsdrivhusene skal øge mulighederne for, at beboerne kan få besøg under coronapandemien. Drivhusene kan opvarmes med varmekanoner.

– Vi har pyntet lidt op i drivhuset, og vi regner med, at vi nok skal få fornøjelse af det, siger teamleder Susanne Møller, Plejehjemmet Toftegården i Hasle. Hun forestiller sig, at man også vil plante noget i drivhuset, når det bliver forår.