Begrænset folkemøde skuffer publikum

Begrænset folkemøde skuffer publikum
Foto: Berit Hvassum
| 17. JUN 2021 • 16:43
Jakob Marschner
Journalist

17. JUN 2021 • 16:43

FOLKEMØDET

Flere hegn end mennesker. Billetter til afspærrede områder. Og kun billet til én scene pr. dag, endda kun en tredjedel af dagen.

Corona sætter sit massive præg på årets folkemøde, og blandt publikum er den udbredte opfattelse, at Folkemødet meget tydeligt ikke er sig selv, at det er synd, og at de savner det folkemøde, som de før har besøgt.


Tom Idon Nielsen. Foto: Berit Hvassum


– Vi må erkende, at Folkemødet er blevet mindre. Men derudover synes jeg ikke, at man kan tillade sig at lukke Folkemødet ned, som man har gjort det ved, at man skal have billet til de enkelte områder, siger Tom Idon Nielsen fra Rønne.

– Det er trist, at folk må gå langs vejen og kigge ned på Hovedscenen. Du kan jo ikke komme til noget. Du kan ikke komme ned og få kontakt med nogen dernede. Jeg aner ikke en gang, hvem der er dernede.

– Hvorfor mon man ikke har lukket havnen op? Der kunne man jo have haft flere nede, uden at der skulle være restriktioner, siger Tom Idon Nielsen.


Jannie Sauer. Foto: Berit Hvassum


Skuffet sygeplejerske

Jannie Sauer er både sygeplejerske og folkemøde-fan. Og hun er skuffet i begge egenskaber.

– Jeg er dybt skuffet, og det er jeg af to grunde: For det første er det ikke et rigtigt folkemøde, når der er spærret af. For det andet tænker jeg som sygeplejerske, at corona jo ikke kan spredes, når man er udenfor i solskin og med afstand mellem sig, siger hun.

– Vi ved jo, at det bliver varmere om sommeren, og vi ved også, at virus og bakterier ikke kan overleve på samme måde om sommeren, som de kan om vinteren. Det er som om, at der har siddet nogle mennesker og lavet skrivebordsarbejde.

– Glæden ved at kunne gå på kryds og tværs forsvinder. Jeg er også bange for, at folk ikke vil komme tilbage, hvis man skal have billet til alting, siger Jannie Sauer.

– Vi kom herned og så afspærringen og tænkte ”Det her er jo ikke Folkemødet”. Ved et folkemøde kan man komme og gå, som man har lyst, og det kan man ikke her, siger hun.

Ikke kun den bornholmske del af publikum synes, at meget er gået fløjten ved årets folkemøde. Det mener også Victor Sejr fra Tønder og den gruppe venner, som han sidder sammen med.

– Det er meget begrænsende, at man ikke kan gå frem og tilbage, som man ønsker. Det er synd, at man ikke bare kan hoppe ind i nogle debatter eller kan møde nogle mennesker, der trækker én et sted med hen, siger Victor Sejr, der dog også ser en god side af det anderledes folkemøde.

– Man får stadig folkemøde-oplevelsen, også fordi man får snakket med mange flere mennesker sådan her.