Befolkningstal bekymrer industrien
Det vækker bekymring hos DI Bornholm, at den seneste befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik viser en tilbagegang i antallet af personer i den arbejdsdygtige alder i de kommende år. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

NYHED | BORNHOLM
26. OKT 2021 • 11:28
Henrik Nielsen
Journalist

Befolkningstal bekymrer industrien

Tal fra Danmarks Statistik viser en tilbagegang i antallet af personer i den arbejdsdygtige alder i de kommende år.

Den seneste befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik vækker bekymring hos de lokale industrivirksomheders organisation DI Bornholm. Prognosen viser, at antallet af personer i den arbejdsdygtige alder fra 20-64 år vil falde med 11,1 procent fra 2020 til 2045.

– Det er virkelig bekymrende tal for øens virksomheder, som jo allerede i dag har udfordringer med at finde den rigtige arbejdskraft. Kommunen har en ambitiøs vision om flere tilflyttere til øen, og det er godt. Men det er afgørende, at kommunen er opmærksom på, at de nye tilflyttere skal være i den arbejdsdygtige alder, siger formand Jens Koefoed fra DI Byggeri Bornholm i en pressemeddelelse.

På landsplan vil der ifølge Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning ske en befolkningstilvækst i de større provinsbyer. Dog ikke på Bornholm, mener Jens Koefoed.

– De borgere, som vi trækker til Bornholm, vil formentlig sprede sig rundt på hele øen, og derfor er det vigtigt, at der udstykkes attraktive boligarealer omkring de byer, hvor tilflytterne særligt søger hen. Og så skal vi sikre, at vi på øen har gode trafikale forhold, så arbejdskraften nemt kan komme derhen, hvor der er brug for den, siger Jens Koefoed.Flere nyheder