Beboere må nu få to pårørende på besøg i egen bolig

Beboere må nu få to pårørende på besøg i egen bolig
Beboere på plejecentre/plejehjem kan nu få to pårørende på besøg i deres egen bolig, og de nye besøgsdrivhuse bliver nok for alvor først attraktive, når forårssolen titter frem. Foto: Jens-Erik Larsen
| 18. DEC 2020 • 15:31
Af:
holger-larsen

18. DEC 2020 • 15:31
ÆLDRE

Beboere på de bornholmske plejecentre og plejehjem må nu få besøg af to pårørende i deres egen bolig.

Det er muligt, efter at Sundhedsministeriet med virkning fra torsdag aften den 17. december har gjort reglerne for besøg på plejehjem/plejecentre mere fleksible.

De ældre har med de hidtidige coronarestriktioner kun haft mulighed for at have én pårørende på besøg i egen bolig. De nye regler betyder, at alle besøg nu kan finde sted i beboerens egen bolig og ikke er henvist til et særligt besøgsrum som tidligere. Dermed kan besøgene blive mere hyggelige og hjemlige, skriver Bornholms Regionskommune.

Antallet af personer, der må besøge en beboer fastholdes, sådan at der fortsat er tre nære pårørende, der har mulighed for at besøge den enkelte beboer. Der kan som hidtil kun være to besøgende ad gangen.

Det bornholmske ældreråd er tilfreds med "lempelserne", siger formand Erik A. Larsen:

– Vi har fuld forståelse for, at man skal passe på, men der er mange ældre på plejecentre, der er ensomme. Det er tilfredsstillende, at kommunen så positivt er gået ind og regulerer reglerne, siger han.

Sundhedsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at det er afgørende, at plejecentrene sikrer, at besøgene kan gennemføres sundhedsmæssigt forsvarligt.

Sundhedsministeriet gør opmærksom på, at beboere på plejecentre også altid gerne må forlade deres hjem og besøge eksempelvis familie, uanset om plejecentret har besøgsrestriktioner eller besøgsforbud.

Beboere, som er kritiske syge eller døende, må altid gerne få besøg af flere pårørende i deres egen bolig. Og der er uanset besøgsrestriktioner eller besøgsforbud altid mulighed for, at den nærmeste pårørende kan komme på besøg hos den ældre i dennes egen bolig.