Anja er glad: Rekordmange penge samlet ind

Anja er glad: Rekordmange penge samlet ind
Anja Kure Pedersen, som selv lider af sclerose, er glad for de mange penge, der nu kan gå til forskning i sygdommen. Privat foto
INDSAMLING | BORNHOLM | ABONNENT | 13. SEP 2021 • 11:30
INDSAMLING | BORNHOLM | ABONNENT
13. SEP 2021 • 11:30

Cirka 54.000 kroner.

Så mange penge blev der samlet ind alene på Bornholm ved Scleroseforeningens landsindsamling søndag, og der er tale om et markant bedre resultat end sidste års cirka 48.000 kroner – ja, faktisk er det en rekord.

Karen Kuhre, som er områdeleder på Bornholm og dertil var indsamlingsleder på Rønne Bibliotek, fortæller, at alle indsamlerne var glade og havde haft en fantastisk god oplevelse, når de vendte tilbage fra deres ruter.

– Vi havde også fået sponsoreret gaveposer til alle indsamlerne både i Rønne og Nexø, og det tog de imod med glæde og overraskelse, for det var første år, de fik det, siger hun, som er særdeles tilfreds med årets resultat.

– Jeg synes, det er et flot, siger hun.

– Vi kunne selvfølgelig have haft endnu flere indsamlere, men vi har gjort det, vi kunne. Indsamlerne kom hjem fra deres ruter med store smil, og jeg er stolt af dem.

Anja Kure Pedersen, Nexø, er selv diagnosticeret med sclerose og har derfor helt naturligt en interesse i, at der samles mange penge ind, som kan bruges til forskning i sygdommen. Hun har selv tidligere år gået en rute, men var i år indsamlingsleder i Nexø.

– Det var en god dag, siger hun.

– Det var første gang, jeg var indsamlingsleder, så jeg gik jo og ventede på, at mine 14 indsamlere kom hjem fra deres ruter. Men jeg laver selv fyldte chokolader, som jeg sælger for på den måde at bidrage til indsamlingen, så jeg havde søndag åbnet mit chokoladeskab, og det var der så folk, der kom og købte noget fra.

Nu skal der forskes

– Indsamlerne var glade og tilfredse, også selv om nogle af dem selvfølgelig oplevede, at der ikke var nogen hjemme alle de steder, de kom. Men jeg tror også, at de var oppe imod Royal Run, som blev afviklet samtidig, siger hun, som havde 14 indsamlere, mens der samlet på Bornholm var cirka 40.

Da Bornholms Tidende taler med hende mandag formiddag, har hun netop været til en scanning på Bornholms Hospital i halvanden time.

– På grund af corona er det to år siden, men ellers sker det hvert år, siger hun.

– Lægerne kan på scanningerne se, om patienterne har fået flere plaks-pletter, som de hedder, i hovedet eller rygsøjlen. Det siger noget om, hvorvidt sygdommen forværres. Det er plaks, der gør, at vi får de handicaps, vi har, så vi vil ikke have, der kommer flere plaks, og det håber jeg jo, der ikke er, siger Anja Kure Pedersen, som nu glæder sig over de mange penge, der er samlet ind til at forske i sygdommen.

 


Landsrekord

På landsplan kunne Scleroseforeningen notere en rekord ved denne den tredje landsindsamling, den har stået for, idet en pressemeddelelse fra foreningen oplyser, at de næsten 5.000 indsamlere tilsammen fik 5,8 millioner kroner i bøsserne.

Direktør Klaus Høm kan næsten ikke få armene ned af glæde over det flotte resultat, noterer pressemeddelelsen, hvori han blandt andet siger:

– I Danmark har vi en af verdens højeste forekomster af sclerose, og på bare 20 år er antallet af danskere med sclerose fordoblet. Skal vi vende den udvikling, så er der kun én vej, og det er at sørge for, at forskningen bliver styrket. Derfor samler vi ind til forskning, og derfor er det så usigelig glædeligt, at det er et formål, danskerne bakker op om.