Analyse: Tilflytterservice har gavnlig effekt på befolkningstallet
Rune Holm på arbejde under arrangementet Bornholm i København. Foto: Torben Ager

22. APR 2020 • 15:08 • AF LAUST JORDAL • GRATIS

Analyse: Tilflytterservice har gavnlig effekt på befolkningstallet

En ny analyse som er foretaget af Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) på vegne Business Center Bornholm (BCB) viser, at tiltaget Tilflytterservice, har en positivt virkning på tilflytningen på Bornholm.

Tilflytterservice har til opgave at skaffe kvalificeret arbejdskraft til de bornholmske virksomheder, og at sørge for at tilflytterfamilier kommer til Bornholm, og får en god start på ølivet. Servicen blev lanceret i 2016 og har siden da hjulpet 272 børnefamilier med at flytte til øen og har samlet vejledt mere end 2.200 personer, der efterfølgende har valgt at flytte til øen, skriver BCB i en pressemeddelelse.

Direktør i CRT Anne Thomas er imponeret over den bedrift.

– Familier med børn er generelt svære at flytte på, da der er mange ting, der skal gå op, før familien flytter til en ny landsdel. Det er en stor styrke, at Tilflytterservice har godt fat i netop den gruppe. De bliver som regel en fast del af vores samfund, fortæller hun i pressemeddelelsen.

Analysen slår fast at at Tilflytterservice har godt fat i nogle af de faggrupper, hvor der er stor mangel på arbejdskraft på det bornholmske arbejdsmarked. Det er blandt andet kvalificeret arbejdskraft inden for sundhed og undervisning. Formand for styregruppen Morten Holten, som er direktør i Bornholms Brandforsikring, fortæller, at de i gruppen er glad for, at der nu er kommet en uvildig rapport, der analyserer de resultater som Tilflytterservice har skabt. Men han efterlyser at servicen får en mere permanent karakter. Tilflytterservice er finansieret 50 procent af bevillinger fra år til år fra Bornholms Regions Kommune og de resterende 50 procent kommer fra private og offentlige virksomheder på Bornholm.

– Rapporten understøtter, at Tilflytterservice er et vigtigt aktiv for det bornholmske samfund, for Bornholms Regionskommune og de bornholmske virksomheder. Det understreges også af den store opbakning, der er blandt det bornholmske erhvervsliv, til at støtte økonomiske op om funktionen. Derfor er det vigtigt, at ordningen også får en mere permanent karakter med bevillinger til flere år ad gangen fra Bornholms Regionskommune. Det vil understøtte en mere langsigtet planlægning og udvikling, og ikke mindst øget tryghed for de to dygtige medarbejdere i funktionen, siger Morten Holten med henvisning til tilflytterkonsulent Rune Holm og administrativ medarbejder i Tilflytterservice Helle Kofoed Dahl.

BRK har et erklæret mål om at komme op på 42.000 beboere på Bornholm i 2028. Det er en af de opgaver, som BCB Tilflytterservice skal være med til at løfte.

MEST LÆSTE

24. JAN 2021 • 19:00NAVNE • GRATIS
Dødsfald
23. JAN 2021 • 06:00 • GRATIS
Jazzklub ønsker hjælp til koncerter
24. JAN 2021 • 09:40 • GRATIS
Tyveri fra bil ved Gartnervangen
24. JAN 2021 • 20:05 • GRATIS
Sverige forlænger indrejseforbud
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.