Afklaring om Povl Anker-finansiering lader vente på sig

Afklaring om Povl Anker-finansiering lader vente på sig
Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 11. FEB 2021 • 12:17
| ABONNENT
11. FEB 2021 • 12:17

FÆRGER

Transportministeriet får ikke før efter vinterferien i næste uge, som er uge syv, afklaret, hvordan den ekstraordinære sejlads med Povl Anker på Rønne-Køge-ruten skal finansieres.

Det oplyser ministeriet i en mail til Bornholms Tidende, og det betyder altså, at der tidligst kommer et svar mandag den 22. februar, som er første dag i uge otte.

Povl Anker sejlede en daglig tur-retur på ruten i dagene 23.-31. januar, fordi den svenske grænselukning stort set umuliggjorde transitrejser gennem Sverige til og fra Bornholm over Rønne-Ystad-ruten.

Imidlertid hersker der usikkerhed om, hvordan Povl Ankers sejlads skal finansieres. Som tidligere beskrevet i Bornholms Tidende har Bornholmslinjens kommunikationschef, Jesper Maack, redegjort for, at pengene til sejladsen kom fra en pulje, rederiet i 2018 fik til en daglig fjerde sejlads på Rønne-Ystad-ruten. Fordi Bornholmslinjen kunne sejle denne ekstra afgang "mere omkostningseffektivt" end de penge, der blev sat af til den, brugte rederiet det overskydende beløb til det, Jesper Maack betegnede som "en slags frekvenspulje", hvorved der kunne indsættes flere hundrede ekstra afgange med færgen Max mellem Rønne og Ystad, typisk i højsæsonen.

Jesper Maack slog også fast, at "de penge, der nu bliver brugt på Povl Anker, jo ikke kan bruges to gange".

Omvendt har formand for Trafikkontaktrådet, Thomas Thors, oplyst, at han af Transportministeriet har fået oplyst, at Povl Ankers sejlads ikke vil påvirke ekstraturene med Max.

Det er på den baggrund, Bornholms Tidende har bedt Transportministeriet oplyse, hvad der er op og ned i sagen – altså, hvor pengene skal findes.