Afgørende uge i vente: Mathias Christiansen har halvandet ben i sæsonfinalen

Afgørende uge i vente: Mathias Christiansen har halvandet ben i sæsonfinalen
Med en god præstation i denne uges udgave af Thailand Open kan allingeboen Mathias Christiansen og Alexandra Bøje kvalificere sig til BWF World Tour Finals, som er sæsonfinalen i international badminton. Arkivfoto: Ole Mik
| ABONNENT | 18. JAN 2021 • 19:24
Af:
jesper-gynther
| ABONNENT
18. JAN 2021 • 19:24

BADMINTON

I den forgangne uge deltog allingeboen Mathias Christiansen i Thailand Open i Bangkok, hvor han sammen med sin makker Alexandra Bøje nåede hele vejen til kvartfinalen. Her blev det til et knebent nederlag på 21-19, 22-20 til indoneserne Praveen Jordan og Melati Daeva Oktavian, som er blandt de bedste mixeddoublepar i verden.

 

Der er rigtig mange par om buddet stadig til en plads i sæsonfinalen, så det kan både gå den ene vej og den anden vej, men det er helt sikkert stadig i spil for os.

Mathias Christiansen

badmintonspiller


 

Det er første gang, at Christiansen og Bøje når så langt i en Super 1000-turnering – som er de højest rangerede turneringer i verden – og derfor er han da også ganske godt tilfreds med præstationen.

– En kvartfinaleplacering er helt sikkert et godt resultat, og det er måske endda vores bedste resultat nogensinde, siger Mathias Christiansen til Bornholms Tidende.

– Vi er jo også rigtig godt med i kvartfinalen og havde bestemt mulighederne for at få lidt mere ud af det mod indoneserne, som er blandt de bedste par i verden. Vi fører 17-13 i første sæt og spiller klart bedst, men så blev det lynhurtigt 17-17, og så kom vi vist på 19-17 også. Så det kunne lige så godt være gået vores vej, i hvert fald i første sæt. Så sidste uge var rigtig god for os, siger han og forklarer, at det udslagsgivende blev, at indoneserne var iskolde i de afgørende dueller.

Skal møde stærkt spillende thailandsk par

I denne uge skal Mathias Christiansen igen i aktion i Bangkok, når Thailand Open 2 løber af stablen fra tirsdag til søndag. Her skal han sammen med Alexandra Bøje møde det thailandske par Supak Jomkoh og Supissara Paewsampran i første runde, som godt kan blive en stor opgave for danskerne.

– Første runde bliver meget svær. Vi skal møde et ungt thailandsk par, som har spillet rigtig godt i sidste uge, så det bliver meget fifty-fifty. Og hvis vi skulle komme forbi dem, så ligner det, at vi skal møde et engelsk par igen, som vi slog i sidste uge.

– Men vi tager bare en kamp ad gangen og ser, om vi kan komme bedst ud af det første opgør, siger han.

Kan kvalificere sig til tourfinalerne

Hvis Christiansen og Bøje klarer sig godt i denne uge, kan de kvalificere sig til tourfinalerne, som også bliver spillet i Bangkok, og som finder sted umiddelbart efter denne uges turnering. Lige nu er Christiansen og Bøje placeret på en sjetteplads ud af de otte par, der får lov at deltage i tourfinalen, men der er fem-seks andre par, som har mulighed for at overhale danskerparret i denne uge.

– Der er rigtig mange par om buddet stadig til en plads i sæsonfinalen, så det kan både gå den ene vej og den anden vej, men det er helt sikkert stadig i spil for os. Og jo flere kampe vi vinder, jo mere forøger vi også vores chancer. Men det må bare være en bonus, hvis det lykkes. Vi prøver bare at tage den her turnering (Thailand Open 2, red.) og så se, hvordan det ser ud i slutningen af ugen, siger Mathias Christiansen.

Spiller på smertestillende piller

Om det lykkes at levere nogle gode resultater i denne uge afhænger også af, om Mathias Christiansen kan spille ubesværet. Han har nemlig kæmpet en del med en rygskade på det seneste, men i den forgangne uge gik det fint – dog med hjælp af både smertestillende piller og sportstape.

– Det står meget bedre til. En gang om dagen får jeg en masse god behandling fra vores fysioterapeut, som vi har med. Og med lidt smertestillende piller er det faktisk blevet rigtig fint.

– Så min ryg har fået det bedre og bedre. Vi har også tapet den op og gjort, hvad vi kunne, for at det ikke skulle bryde ud igen, og det er heldigvis kun blevet bedre, siger han.

Stiller også op i herredouble

Mathias Christiansen skal i øvrigt også i kamp i denne uge i herredouble sammen med Niclas Nøhr, og de skal i første runde møde det thailandske par Bodin Isara og Maneepong Jongjit.

Christiansen og Nøhr nåede til anden runde i den forgangne uge, og Mathias Christiansen tror på, at danskerparret kan gentage det kunststykke.

– Vi skal møde et thailandsk par, der har været rigtig gode før i tiden, men som er faldet lidt af på den efterhånden, så der skulle bestemt være muligheder mod dem, siger han.

 

 

Får lidt mere frihed i coronaboblen

Af Jesper Gynther


BADMINTON

Mathias Christiansen har levet under strenge coronaprotokoller, siden han ankom til Bangkok for to uger siden. Han har stort set ikke måtte forlade sit hotelværelse – ikke engang for at tale med en af de andre danske badmintonspillere på hotelgangen.

Men fra tirsdag bliver restriktionerne lempet en smule, fortæller allingeboen til Bornholms Tidende.

– Nu har vi været i en 14 dages karantæneperiode, og derfor må vi fra i morgen (tirsdag, red.) gerne bevæge sig ud i en halv til en hel times tid om dagen, hvor man kan komme udenfor et sted på hotellet. Og der er også åbnet op for, at man kan bestille noget mere mad, for de har lavet nogle samarbejder med nogle restauranter, som kan bringe noget andet mad. Og vi kan også se hinanden og besøge hinandens værelser fra i morgen af, siger han.

– Men ellers er alt, som det plejer. Maden kommer stadig op på værelserne, og man skal selvfølgelig bære mundbind alle vegne, og vi må ikke bevæge os ud af det her område. Vi må ikke tage længere ind i byen eller noget som helst. Så der er små lempelser, uden at det er helt voldsomt. Men selvfølgelig bliver det rart at kunne bevæge sig lidt mere rundt.

Er det første gang, du har prøvet at være det samme sted så lang tid ad gangen, når du er ude og spille turneringer i verden?

– Ja, vi plejer kun at spille ét sted i en uge, og så flyver vi videre til et andet sted og spiller der i en uge og så videre til et tredje sted. Så det er første gang, at vi har været det samme sted i tre og måske fire uger ad gangen. Og nu har vi været der halvdelen af tiden, og nogle dage går lidt langsomt, og andre dage går lidt hurtigere. Men vi holder jo bare fokus på spillet. Man omstiller sig jo bare til sådan, som det nu engang er. Så det lever vi fint i.