Ældrerådet støtter idé om kulturhus i Dams Gård

Ældrerådet støtter idé om kulturhus i Dams Gård
Medlemmer af Bornholms Ældreråd gik med, da der for nylig var rundvisninger på Dams Gård. Efterfølgende er rådet nået frem til at støtte ideen om et kulturhus i ejendommen i Krystalgade. Arkivfoto: Jakob Nørmark
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 24. NOV 2021 • 09:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
24. NOV 2021 • 09:00

Et kulturhus er en god idé, men biblioteket skal ikke være en del af det.


Blandt deltagerne i de nylige rundvisninger i Dams Gård i Rønne var medlemmer af Bornholms Ældreråd, som gerne ville se den karakteristiske bygning indefra og høre om mulighederne.

Efterfølgende har rådet drøftet de forskellige scenarier for huset, som stadig indgår i byudviklingsplanerne for Rønne.

I en pressemeddelelse fortæller formand Erik A. Larsen, at ældrerådet støtter scenarie 2, som hedder Kulturhuset Dams Gård.

Frivillig café

Scenariet går ud på at skabe et kulturhus med fokus på at styrke og løfte rammerne for Rønnes kulturliv og -brugere, hvor Kulturskolen og Musikhuzet indgår i kulturhuset sammen med forskellige foreninger. Der etableres en café, der skal fungere som husets mødested, og som skal drives af frivillige kræfter.

Det scenarie vil ifølge folkene bag udviklingsarbejdet i Rønne styrke både Kulturskolens og Musikhuzets faciliteter og vil med en café rumme en værtsfunktion, der sikrer et åbent hus. Det skal dog undersøges nærmere, om en frivillig café med helårsåbent er en realistisk mulighed.

Forringet parkering

Bornholms Ældreråd har tidligere meldt ud, at det ikke støtter en flytning af Rønne Bibliotek fra Pingels Allé til Dams Gård. Det er stadig tilfældet.

– Begrundelsen for at undlade flytning af biblioteket er, at der for store dele af Rønne – udenfor byens centrum – samt det øvrige Bornholm vil være stærkt forringede parkeringsforhold for besøgende på biblioteket. Dette gælder også foreningernes brug af mødelokalerne, fortæller Erik A. Larsen i pressemeddelelsen.

Ældrerådet anbefaler, at der nedsættes en følgegruppe til det videre arbejde med kulturprojektet, og rådet deltager gerne i denne følgegruppe.