400 elever på kulturskolen bliver overset i genåbning

400 elever på kulturskolen bliver overset i genåbning
Siden forsamlingsforbuddet på Bornholm blev lempet til 10 personer i slutningen af februar, har eleverne på et af kulturskolens dramahold fået undervisning udendørs. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 25. MAR 2021 • 10:15
Mads Westermann
Journalist
| ABONNENT
25. MAR 2021 • 10:15

GENÅBNING

For tredje onsdag i træk mødes 10 elever fra et af Kulturskolens dramahold til udendørs nødundervisning.

Det gør de i haven bag Dams Gård i Rønne, hvor Kulturskolen har til huse.

Her har de 10 unge modtaget udendørs undervisning siden forsamlingsforbuddet på Bornholm i slutningen af februar blev hævet fra fem til 10 personer.

– Det har været en kold omgang, men eleverne har været så glade for at få mulighed for at mødes igen, at de har mødt til undervisning, selvom det var hundekoldt og regnede ned i den varme te, de var nødt til at drikke for at holde varmen, fortæller den nytiltrådte leder for Kulturskolen, Benedicte Christiansen til Bornholms Tidende.

Overset

Meget tyder på, at Kulturskolens dramaelever også i de kommende uger skal leve med at blive undervist i det fri.

Aktiviteterne i kultur- og musikskolerne over hele Danmark er nemlig, i modsætning til idrætsaktiviteter, ikke en del af de genåbningsplaner Folketinget vedtog tidligere på ugen.

– Det er dybt frustrerende for de børn og unge, som ikke er til badminton og håndbold, men som hellere vil spille musik, gå til drama, billedkunst eller på forfatterskole, siger Benedicte Christensen.

På Bornholm er det cirka 400 børn og unge mellem seks og 16 år, som er berørt. Det svarer til godt ni procent af den pågældende aldersgruppe.

På landsplan er det cirka 100.000 elever i kultur- og musikskolerne, som er berørt.

Spørgsmål til kulturministeren

– Jeg forstår godt, at man ikke kan åbne alt på en gang, men det er frustrerende, at der ikke er blevet lavet beregninger på kultur- og musikskolerne, fortsætter Benedicte Christiansen.

Hun har i forbindelse med de seneste lempelser af coronarestriktionerne selv henvendt sig til Kulturministeriet for at gøre opmærksom på problemet, og folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V) har i sidste uge stillet et såkaldt paragraf 20-spørgsmål til kulturminister Joy Mogensen, hvor han efterlyser en sundhedsfaglig begrundelse for at Bornholms Kulturskole ikke må genåbne.

Kulturministeren har endnu ikke besvaret spørgsmålet.

Uvished om genåbning

Hvor længe endnu eleverne i Kulturskolen enten skal undervises udendørs, modtage fjernundervisning eller opleve at undervisningen er helt aflyst, det kan Benedicte Christiansen ikke svare på.

– Det kommer helt an på, hvordan kultur- og musikskolerne placeres i forhold til den kommende genåbning. Hvis vi placeres sammen med indendørs idræt, så kan vi forhåbentlig åbne igen den 21. april, men hvis vi placeres sammen med aftenskoler, så må vi vente helt til slutningen af maj, siger hun.