36-årig mand dømt for at overfalde tidligere samlever

| 23. APR 2020 • 14:59
Af:
jakob-noermark

23. APR 2020 • 14:59
En 36-årig mand fra Østermarie blev onsdag i byretten kendt skyldig i vold begået mod en tidligere samlever. Episoden skete for to måneder siden i et hjem i Østermarie.

Manden var tiltalt for at have sparket kvinden i knæhasen og kastet hende på gulvet flere gange, hvor han til sidst liggende oven på hende greb fat om hendes hals bagfra og klemte hårdt til. Ifølge anklageskriftet trak han i hendes hoved, og overfaldet efterlod hende blandt andet med en bule i baghovedet, blodansamlinger på halsen, overarmen og lænden samt hudafskrabninger på albuen.

Hvor lang mandens straf bliver, kunne dommeren og domsmændene ikke afgøre onsdag. Den obligatoriske personundersøgelse, som har indvirkning på strafudmålingen, var nemlig ikke udarbejdet af Kriminalforsorgen, der under coronakrisen er ramt af flere forsinkelser. Straffens længde vil blive fastsat på et senere tidspunkt.

Den 36-årige mand blev kendt skyldig efter paragraf 244 – den almindelige voldsparagraf, der omfatter handlinger kategoriseret som simpel vold med skader af begrænset omfang.