336 børn er indskrevet til skolestart: Mange vælger folkeskolen

336 børn er indskrevet til skolestart: Mange vælger folkeskolen
Arkivfoto
| ABONNENT | 6. MAR 2021 • 14:01
| ABONNENT
6. MAR 2021 • 14:01

SKOLE

Indskrivningen til 0. klasse på øens seks folkeskoler i skoleåret 2021/2022 er afsluttet.

Pladsanvisningen under Center for Børn og Familie har registreret 348 børn, der er født i 2014 eller 2015, og som endnu ikke har påbegyndt skolegangen. Af dem er 219 børn indskrevet i de bornholmske folkeskoler, mens 117 børn er indskrevet på fri- eller privatskoler. For de sidste 12 børn er der ansøgt om udsat undervisningspligt.

Det fremgår af dagsordenen for det seneste møde i børne- og skoleudvalget.

47 uden for eget distrikt

Indskrivningen viser, at 219 børn er indskrevet i 0. klasse i det kommende skoleår 2021/2022 i de almene folkeskoler, og at der for de 47 af dem er ønsket en anden folkeskole end deres distriktsskole.

Det ser ud til, at alle får deres skoleønske opfyldt.

Børne- og skoleudvalget anbefalede på deres møde i starten af måneden, at alle indskrivningsønsker bliver imødekommet. Den endelige beslutning ligger dog hos kommunalbestyrelsen.



Grafik: Christina Skovmose


Flere ønsker Søndermark

Det er kommunalbestyrelsen, der tager stilling til oprettelsen af 0. klasser på øens folkeskoler.

Forældre har krav på, at deres barn optages på en folkeskole i deres bopælskommune, og hvis man ønsker en anden skole end distriktsskolen, skal det imødekommes op til 28 elever per klasse.

Men hvis der er flere ønsker end ledige pladser, sker optagelsen efter retningslinjer for, hvilke børn, der skal optages først.

For skoleåret 2021/2022 der er 31 børn udenfor Søndermarksskolens distrikt, der ønsker optagelse på Søndermarksskolen. Hvis kommunalbestyrelsen ikke beslutter at imødekomme alle ønsker om indskrivning, skal de optages efter kriterierne som er, at søskende til elever på skolen, går det forud for andre, nærmereboende går forud for fjernereboende, og herefter er der lodtrækning "i det omfang objektive hensyn ikke fører til en prioritetsorden".

Det fremgår af sagsfremstillingen til punktet for indskrivningstallene på dagsordenen for mødet i børne- og skoleudvalget den 2. marts.

Nye 0. klasser

Hvis kommunalbestyrelsen beslutter at imødekomme alle indskrivningsønsker, som børne- og skoleudvalget anbefaler, bevarer Hans Rømer Skolen, Kongeskærskolen og Paradisbakkeskolen deres antal af 0. klasser i det kommende skoleår, hvis alle indskrivningsønsker imødekommes.

Åvangsskolen og Svartingedal Skole vil skulle oprette én 0. klasse mod de eksisterende to 0. klasser i skoleåret 2021/2022. På Søndermarksskolen vil der skulle oprettes tre 0. klasser med hver 21 elever, mod de eksisterende to 0. klasser i det nuværende skoleår.