1.500 mennesker møder her hver dag – men foreløbig ingen corona

1.500 mennesker møder her hver dag – men foreløbig ingen corona
Der har tidligere været testcenter på Campus Bornholm, men for nuværende er der ikke krav om test. Foto: Jacob Jepsen
NOTITS | RØNNE | ABONNENT | 16. NOV 2021 • 15:41

Campus Bornholm indskærper eleverne at blive vaccineret og testet, og har indtil videre kun registreret få tilfælde af covid-19.

Omkring 1.500 mennesker møder dagligt op på Campus Bornholm som elever, studerende eller undervisere og spredes efter skoletid ud over hele øen. Heraf udgør ungdomsuddannelserne omkring 850 elever. Et smitteudbrud med covid-19 på Campus Bornholm kan derfor hurtigt brede sig på hele Bornholm.

Derfor har skolens ledelse også opfordret eleverne til at lade sig vaccinere og teste og være opmærksomme på symptomer på smitte samt indskærpet overfor eleverne at spritte hænder, når de møder om morgenen.

– Vi er også begyndt at minde om det ved at stå i dørene. Vi prøver at få dem til at tænke sig om, siger Lisbeth Hvid-Christensen, vicedirektør på Campus Bornholm og rektor for de gymnasiale uddannelser.

Campus er ikke underlagt nogen form for restriktioner, så skolen kan kun henstille og opfordre.

Lisbeth Hvid-Christensen har kun kendskab til et enkelt tilfælde af covid-19-smitte på Campus Bornholm, som hurtigt blev inddæmmet, og er ikke vidende om, at nogen er blevet smittet med covid-19 på Campus Bornholm.

Hvad afgør, om I indfører mere kontrol?

– Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer, og gør det, myndighederne beder os om, siger Lisbeth Hvid-Christensen.

Uddannelsesinstitutionen ved ikke, hvor mange af eleverne og underviserne, som er vaccinerede eller lader sig teste.

– Men vi ved, at nogle ikke er. Det kan vi se ved eksempelvis studieture, hvor der kan være krav om test eller vaccination. Men vi har ikke myndighed til at spørge eller teste. Samlet set er det ikke vores oplevelse, at det er på Campus Bornholm, at smitten spreder sig, siger Lisbeth Hvid-Christensen.