Prisen på fjernvarme stiger mindre end forventet

NYHED | 9. DEC 2022 • 08:14
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
9. DEC 2022 • 08:14

Fjernvarmen fra Bornholms Energi & Forsyning stiger kun med fire procent i stedet for de forventede 10 procent.


6.400 bornholmere kan glæde sig over, at prisen på fjernvarme fra Bornholms Energi & Forsyning stiger mindre end forventet. Forventningen var, at prisen ville stige med omkring 10 procent den 1. marts. I stedet stiger den med fire procent, fortæller forsyningsselskabet i en pressemeddelelse.

– Vi arbejder konstant på, at priserne på varme skal være så lave som muligt for kunderne. Og vi har et fjernvarmesystem, som heldigvis kan håndtere mange forskellige energikilder – lige fra flis, halm og træpiller til varme fra biogasanlægget i Aakirkeby og sågar strøm. Det gør os fleksible og giver flere produktionsmuligheder, og når vi udnytter disse muligheder, kan vi hele tiden justere, trimme og optimere produktionen og priserne. Det er afgørende, når energipriserne er så følsomme, som de er, siger administrerende Claus M. Andersen hos Beof i pressemeddelelsen.

Beof er bevidst om, at mange forbrugere har det svært og gør alt for at holde priserne så langt nede som muligt. Frem mod næste fyringssæson, vil selskabet fortsat arbejde med omkostnings- og takststrukturen på varmeområdet.

– De høje råvarepriser udgør et fordyrende element, men der er tiltag, der kan være med til at holde prisstigningerne på et begrænset niveau. For eksempel vil en bedre afkøling ude hos kunderne gøre en forskel. Hos os vil vi fortsat arbejde fokuseret med tiltagene, så vi kan blive ved med at holde priserne på så lavt et niveau som muligt, siger Claus M. Andersen.

 


Fakta om Beofs fjernvarme

Beof

• leverer fjernvarme til omkring 6.400 forbrugere i Allinge, Balka, Gudhjem, Hasle, Klemensker, Listed, Lobbæk, Melsted, Muleby, Nyker, Nylars, Nexø, Olsker, Sandvig, Snogebæk, Svaneke, Tejn, Vestermarie, Østerlars, Østermarie, Aakirkeby og Aarsdale.

• har varmeværker i Hasle, Nexø, Aakirkeby og Østerlars. I Muleby, Klemensker og Lobbæk råder Beof over reservekapacitet.