Nu kan beboerne lave snobrød over bål

Nu kan beboerne lave snobrød over bål
Plejecenter Snorrebakken gør sit for at være et sted, hvor beboerne trives. Sidste år var der musikkoncert, og nu er der blevet etableret et bålsted, som også er brugervenlig for beboere med gangbesvær og kørestole. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 19. MAJ 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
19. MAJ 2022 • 05:30

Plejecenter Snorrebakken har som et af de første plejecentre på Bornholm sat fokus på udendørs aktiviteter med fællesskab og socialt samvær i den friske luft.

– Er du klar til snobrød, popcorn, pølser og pandekager lavet over bål? 

Dette spørgsmål stillede leder Jeanette Rønne Egeskjold for nylig til beboerne på Plejecenter Snorrebakken grå hus afdeling C/D.

Smilene kom øjeblikkeligt på beboernes læber, og de rystede på hovedet og spurgte: Hvad har I nu fundet på?

– Vi har ikke fundet på så meget, men et leve/bo miljø er ikke kun indendørs, svarede plejecenterlederen, som går meget op i, at beboerne skal komme ud i den friske luft.

Derfor har plejecenteret nu etableret et bålsted med tilhørende støbejerns grill, hvor der kan laves snobrød, popcorn, pandekager samt grilles pølser, kylling og så videre. Bålstedet er lavet med fast underlag, så beboere med gangbesvær og kørestole har mulighed for at være en del af det nye tiltag. Her vil de kunne mærke stemningen og sanserne i røgens skær.

– Det kan være en udfordring, men også en stor oplevelse, siger Jeanette Rønne Egeskjold, som oplyser, at der hele tiden sker nye tiltag som en del af Leve/bo miljøet på Plejecenteret Snorrebakken grå hus afd. C/D.

– Vi har ansat nogle unge mennesker til at lave aktiviteter med vores beboere, og det er et stort plus for vores beboere. De nyder at spille kort og spille spil med de unge samt den kemi, der opstår med et stort smil på læberne, siger hun og fortæller, at nogle af de unge også vil være tilstede og hjælpe med at lave snobrød.

– Gamle og unge rundt om et knitrende bål kan ikke beskrives, men skal opleves, siger hun og oplyser, at bålstedet bliver indviet fredag den 20. maj klokken 14.