Destinationen satser på vinteren: Vi er kommet langt – men vi skal fortsætte
Foto: Dennis Tomiola

11. SEP 2019 • 17:18 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Destinationen satser på vinteren: Vi er kommet langt – men vi skal fortsætte

En række nye tiltag skal motivere øens gæster til at besøge Bornholm hele året, ikke mindst om vinteren. Det skriver Destination Bornholm i en pressemeddelelse.

Når vintertæppet lægger sig over Bornholm, lukker dele af øen ned. Sådan skal det ikke være i år, påpeger organisationen og fortsætter:

Dette har der været talt om på øen i snart mange år, men muligheden for at få gæster til Bornholm, også om vinteren, har ikke været større end nu. Bornholm er populær som måske aldrig før, og allerede sidste vinter oplevede øen et stigende antal gæster i vinterperioden. Destination Bornholm har derfor ansøgt og fået midler fra Erhvervsstyrelsen til at arbejde med vinterturisme. Dermed er øens markedsføringsorganisation med til at understøtte en vigtig indsats, som blandt andre øens kulturinstitutioner og byer som eksempelvis Svaneke også er gået aktivt ind i. Samarbejde er nøgleordet hvis dette skal lykkes.

Pernille Kofod Lydolph, direktør Destination Bornholm udtaler i pressemeddelelsen:

– Vores ønske er, at endnu flere bakker op om en fælles indsats omkring at styrke vinteren. Vi er kommet langt som ø, men vi skal fortsætte den fælles indsats. Udvikling er noget vi driver sammen og får vi styrket vintermånederne, kan det betyde flere helårsjobs og en større omsætning på øen.

Blandt indsatsområderne er:

• En koordinerende og samlet indsats for at få flere vinteråbne virksomheder.

• Fælles markedsføringstiltag med overnatningssteder og Bornholmslinjen, herunder en øget presseindsats med særlig fokus på vintermånederne.

– Vi oplever en stor interesse fra både danske og udenlandske medier for at besøge Bornholm om vinteren, udtaler Helle Mogensen, presseansvarlig for Destination Bornholm, i meddelelsen.

Et eksempel herpå er, at Destination Bornholm, i samarbejde med Visit Denmark Tyskland, har inviteret til en fælles tysk pressetur i december. En lang række medier herunder spændende medier som Welt am Sonntag og Nürnberger Nachrichten har allerede vist interesse for at komme til Bornholm for at opleve det øen byder på i vinterperioden.

Bornholms stærke brand, de ovenstående tiltag samt de billige færgebilletter og helårssejlads til og fra Tyskland, er gode forudsætninger for, at Vinterøen Bornholm kan blive en succes og til gavn og glæde for hele Bornholm, påpeger Destination Bornholm.