Kim Hjort - altid vinder
Fortune Boko bukker for publikum på sejrsrunden med Kim Hjort i vognen. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk

3. SEP 2019 • 21:33SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Kim Hjort - altid vinder

"Altid vinder" stod der på sejrsdækkenet fra Bornholms Tidende, og noget er der om snakken, når det gælder travkusken Kim Hjort.

Tidligere på sommeren vandt han Hoppemesterskabet med April Hydrup og Calles Cup, øens højest doterede løb, med Urd Unikum, og i aften kørte han så Fortune Boko til sejr i BM-revancheløbet Bornholms Tidendes Stjerneløb

Ganske som i BM-finalen stak Fernandinho B R i front fra løbets start, men hele tiden tæt fulgt af Wega Vang og Jetset Onion.

Med startnummer 8 måtte Fortune Boko arbejde hårdere for at forbedre positionerne undervejs, men langsomt fik Kim Hjort sendt sin hest op udvendigt på førertrioen, og ganske som i BM-finalen måtte Fernandinho B R se sig passeret i opløbet - ikke bare af Fortune Boko, men også af den godt afsluttende Hazard Sund, der snuppede andenpladsen.

Fortune Boko var også favorit hos spillerne til 20 for 10 i vinderspillet.

Aftenens anden store præstation blev leveret af den kun 3-årige banedebutant, tysk-opdrættede Jaguar Star, der kun havde et 2019-løb i benene fra sin gamle hjemmebane i Hamburg, da den rullede ind på Bornholms Brand Park med Stefan Lind-Holm i sulkyen.

Trods 20 meters tillæg fløj Jaguar Star i et rasende tempo straks forbi den fra start førende Drews Caviar, og så var det løb kørt. Distancen, 2120 meter med voltestart, blev tilbagelagt i den flotte tid 22,5.