Danmarks største cykelløb blev igen en stor succes for BHS-Almeborg
Tim Merlier vandt 5. etape på Frederiksberg Allé, mens 22-årige Niklas Larsen snuppede den samlede sejr. Foto: Kasper Rasmussen.

25. AUG 2019 • 17:53SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Danmarks største cykelløb blev igen en stor succes for BHS-Almeborg

Årets udgave af PostNord Danmark Rundt blev igen en stor succes for BHS-Almeborg Bornholm.

På forhånd lød målsætningen på en placering i top-10 til Christoffer Lisson, masser af tv-tid, og derudover skulle Martin Toft Madsen jagte cykelholdets første etapesejr i det fornemme selskab på anden etapes enkeltstart.

Alle tre mål blev indfriet efter en fantastisk holdpræstation, og undervejs kunne BHS-Almeborg samtidig afsløre, at holdet er sikret til næste sæson, hvor PL Beton overtager navnet fra Ole Almeborg.

Det lyder lyder som noget nær en perfekt uge, og det kunne heller ikk være bedre ifølge sportsdirektør, Christian Juul Andreasen.

– Det er gået fantastisk godt, og det er vel et stort 12-tal. Det har været en rigtig god uge, hvor vi har fået indfriet vores mål, så jeg er rigtig godt tilfreds, siger Christian Juul Andreasen.

På søndagens sidste etape fra Roskilde til Frederiksberg, fik holdet som det har været tilfælde de forrige dage masser af tv-tid, da Mads Rahbek kom med i et længere udbrud, og så kom Christoffer Lisson ind på en flot syvendeplads, som betyder, at han slutter som nummer ni i den samlede stilling.

Det var dog en streg i regningen, at holdets rutinerede tempokonge Martin Toft Madsen styrtede efter 50 kilometers kørsel og måtte udgå af løbet.

– Jeg håber ikke, det er så slemt. Han er blevet kørt på hospitalet, hvor han får taget nogle røntgenbilleder, og så må vi se. Men det er rigtig synd for ham, at det skulle slutte sådan, siger Christian Juul Andreasen.

Tim Merlier vandt 5. etape på Frederiksberg Allé, mens 22-årige Niklas Larsen snuppede den samlede sejr. Han vandt foran Jumbo-Vismas Jonas Vingegaard, mens den tidligere BHS-Almeborg-rytter Rasmus Quaade, som i dag kører for Riwal, fuldendte et rent dansk podie.