Mere bæredygtigt: Balloner byttet ud med duer ved skolestart
Foto: Svaneke Friskole

18. AUG 2019 • 05:56 • AF ANNETTE TIMMERMANN

Mere bæredygtigt: Balloner byttet ud med duer ved skolestart

Mandag i denne uge startede 17 helt nye skoleelever i 0. klasse på Svaneke Friskole, og den traditionelle opsending af balloner for at fejre de mindste elevers allerførste skoledag var i år erstattet med opsending af duer.

Det fortæller skoleleder Matilde Lissau:

– Vi har ellers gået meget op i, at når vi har sendt balloner op, så var de økologiske og biologisk nedbrydelige. De var dyrevenlige, og i princippet kunne en fugl spise en ballon uden at blive kvalt, siger hun.

– Vi har givet en del penge for de her balloner, og alligevel har vi hvert år haft utilfredse folk, der skrev til os om, hvorfor vi gjorde det, når vi nu har den miljøvenlige profil, vi har. Selv om jeg har forklaret det ad flere omgange i både avis, radio og på Facebook. Derfor tænkte jeg, at nu skal vi altså prøve noget andet denne gang, noget som er endnu mere bæredygtigt, og som under ingen omstændigheder kan kritiseres, forklarer Matilde Lissau.

– Så fik vi fat i brevdueforeningen, og de sagde søreme ja til at komme. Så de kom mandag morgen med 50 duer. Og dem fik børnhaveklasserne lov til at slippe fri, siger Matilde Lissau.