Nyt projekt erstatter nedbrændt diskotek: Lejeboliger på vej centralt i Rønne
Foto: Berit Hvassum

22. JUN 2019 • 21:03 • AF JAKOB NØRMARK

Nyt projekt erstatter nedbrændt diskotek: Lejeboliger på vej centralt i Rønne

I april 2015 satte en brand punktum for et af Rønnes festlige steder gennem årtier. Bygningen i Sankt Mortensgade, der blev kendt som Strien, havde dannet ramme om selskabslokaler, pigtrådsspillested, jazzklub og – fra midten af 1990’erne – skiftende diskoteker. Klub One hed det sidste, som lukkede et par år inden branden.

Nu skal der være lejligheder, hvor der før blev festet.

BoligSelskabet Strien ApS blev stiftet tidligere på måneden af tidligere revisor Erik Munch Hansen og BEM Holding, der tegnes af Ernst Marius Madsen.

Projektet kommer til at bestå af 16 ens lejligheder fordelt på to boligblokke. Alle lejligheder bliver på 85 kvadratmeter og bygges i to plan.

– Boligerne ligger tæt på centrum, så jeg går ud fra, at der ikke bliver problemer med at leje dem ud, siger Erik Munch Hansen.

Indflytning næste år

Boligselskabet har indgået en købsaftale med Alm. Brand Forsikring, der overtog grunden i forbindelse med branden.

– Planen er, at indflytning bliver august eller september næste år, siger Erik Munch Hansen.

I en tid, hvor forrentningen af ens opsparing er meget begrænset i bankerne, har Erik Munch Hansen valgt at sætte sine penge i fast ejendom. Han hæfter sig ved, at manglen på lejeboliger ofte fremhæves.

– Vi har fået meget positiv respons fra politikerne og embedsværket. Der er jo politisk fokus på, at vi skulle have flere boliger på Bornholm, siger den kommende bygherre.

Før byggeriet kan sættes i gang, skal politikerne vedtage en ny lokalplan, der ventes snart at blive sendt i høring.