Cort lykønsker Jesper Andreasen med rekord
Arkivfoto.

25. MAJ 2019 • 19:03SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Cort lykønsker Jesper Andreasen med rekord

Jesper Andreasen satte lørdag alle konkurrenterne vægs på den klassiske bjergenkeltstart, hvor han med medvind drønede gennem de 8,3 kilometer fra havnen i Vang og op til fyret på Hammeren i tiden 12,39 minutter.

Dermed slog BHS-Almeborg-rytteren Magnus Corts hidtidige rekord tilbage fra 2011, som lød på 13,21 minutter, dengang Cort var juniorrytter.

– Det er da lidt træls, at han nu har taget rekorden. Den har været sjov at have, men jeg vidste jo også godt, at den kunne blive slået. Så gammel var jeg jo heller ikke dengang, jeg satte den, siger Magnus Cort, som lykønsker Jesper Andreasen.

– Det er i orden, at det er Jesper, der tager den. Stort tillykke til ham. Det er en god tid, han har sat, og den kan nok stå der længe, mener 26-årige Magnus Cort.

Efter lørdagens sejr, sagde Jesper Andreasen, at det nu er op til Cort at tage rekorden tilbage på enkeltstarten.

– Det kunne være sjovt at prøve. Men det bliver nok svært. Det skal jo passe både med min kalender og med vinden, men man skal aldrig sige aldrig, siger Magnus Cort, som skal køre det franske etapeløb Criterium du Dauphiné i begyndelsen af juni, inden forberedelserne til Tour de France for alvor begynder.