Molslinjen giver Povl Anker den helt store tur: Færgen skal føres tilbage til fordums storhed
Illustration: Molslinjen

20. MAJ 2019 • 09:06 • AF TOMMY KAAS

Molslinjen giver Povl Anker den helt store tur: Færgen skal føres tilbage til fordums storhed

Bornholms legendariske færge, Povl Anker, skal føres tilbage til fordums storhed. Færgen skal næste år males i de farver, som færgen havde tilbage i 1978. Men allerede i disse dage påbegynder Molslinjen en nænsom indvendig renovering af det stolte skib.

Sådan lyder det fra rederiet, der i 2016 erhvervede Povl Anker fra rederiet Færgen kort efter at have vundet udbuddet om færgebetjeningen af Bornholm.

– Povl Anker har fortjent en særlig plads i de bornholmske hjerter, og derfor går vi også i gang med renoveringen med stor respekt for færgens oprindelige udseende, forklarer Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Der bliver i første omgang fokuseret på hvileområderne og de andre områder, hvor passagererne opholder sig, oplyser rederiet.

– Disse områder vil blive renoveret og moderniseret – men med et klart blik på historien, siger Carsten Jensen.

Mest markant bliver forandringen, når malerne næste år tager fat på den udvendige renovering. Her bliver Povl Anker ført tilbage til de farver, den blev leveret med i 1978.

– Vi har lige fra begyndelsen haft lyst til at male Povl Anker i de oprindelige farver. Povl Anker er et flot skib, som vi glæder os rigtigt meget til at se i nye klæder næste år, siger Carsten Jensen.

Povl Anker fungerer i dag som reservefærge for hurtigfærgerne på ruten mellem Rønne og Ystad, ligesom den i højsæsonen "skal sejle passagerer til Bornholm på ruten fra Sassnitz til Rønne", som Molslinjen selv formulerer det.