Uddannelse til socialrådgiver rykkes fra 2021 til 2020
Foto: Berit Hvassum

20. MAJ 2019 • 08:43 • AF TOMMY KAAS

Uddannelse til socialrådgiver rykkes fra 2021 til 2020

Socialrådgiveruddannelsen fremrykker næste optag på Bornholm et år, så der starter et nyt hold i 2020 i stedet for 2021. Det oplyser Københavns Professionshøjskole i en pressemeddelelse.

Københavns Professionshøjskole har besluttet at fremrykke optaget efter en løbende dialog med Bornholms Regionskommune, som forudser et ekstraordinært stort behov for rekruttering af socialrådgivere i de kommende år, forklarer uddannelsesleder Claus Arne Hansen.

– Der er stort set fuld beskæftigelse for socialrådgivere på Bornholm, bekræfter arbejdsmarkedschef Allan Westh ifølge pressemeddelelsen.

Det gælder også for det seneste hold dimittender fra socialrådgiveruddannelsen, som afsluttede deres tre et halvt år lange uddannelse i januar.

– Som udgangspunkt vil det fremrykkede optag kun gælde denne ene gang og er således ikke udtryk for overgang til en ny, fast toårig kadence, oplyser professionshøjskolen.

Socialrådgiveruddannelsen har hidtil startet nyt hold på Bornholm hvert tredje år, senest i sommeren 2018, men på baggrund af kommunens større rekrutteringsbehov efter uddannede socialrådgivere end hidtil i de kommende år, er der grundlag for et optag allerede i 2020.

Samtidig har der gennem årene været en stigning i antal ansøgere til uddannelse, og ved det seneste optag i 2018 blev 35 nye studerende indskrevet på uddannelsen, oplyser professionshøjskolen.