Lakridskongen vinder pris for design med genbrugsplast
Pressefoto

14. MAJ 2019 • 13:24 • AF REDAKTIONEN

Lakridskongen vinder pris for design med genbrugsplast

Lakrids by Bülow har vundet en Danish Design Award i kategorien 'new jobs'. Prisen er en særpris og blev i går uddelt til Johan Bülows lakridsimperium for at have skabt et design, som ud over at være bæredygtigt, funktionelt og æstetisk også har skabt vækst, arbejdspladser og sat Bornholm på verdenskortet.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Det seneste halvandet år har vi været i gang med at skabe lakrids på ikoniseret facon. Det er lykkedes. Vi har skabt en ikonisk lakridsdåse, hvor den klassiske danskhed kan afkodes i designet og selvfølgelig også i smagen af vores produkter, siger Johan Bülow.

– Med en indpakning af 100 procent genanvendelig plast har vi desuden skabt et design, der rent faktisk gør en forskel. Derfor er vi stolte over at modtage særprisen ved Danish Design Award, der netop afspejler vores fokus på både design og bæredygtighed, siger Johan Bülow.

Johan Bülow har en mission om at sprede kærligheden til lakrids til resten af verden og blive et dansk ikon. Første skridt på vejen er disse bæredygtige lakridsdåser i nyt design, nyt logo og med en navneændring.

– Siden starten i køkkenet på Bornholm har vi været en vækstvirksomhed med fart på, hvor der ikke var tid til at tænke på bæredygtighed. Det har vi nu på plads. Nu er vores drøm at blive et dansk ikon på linje med Bang & Olufsen, forklarer Johan Bülow.

– Det kan vi ikke gøre fra denne ene dag til den anden, men grundstenen er lagt. Både designprocessen og dét at skabe en oplevelse for forbrugerne har været en fantastisk rejse, og med Danish Design Award-prisen er er vi et skridt nærmere drømmen om at blive det internationale ikon, som vi håber på inden for en årrække, siger Johan Bülow.