Bornholm disker op med 66 km blomsterstriber
Foto: Berit Hvassum

16. APR 2019 • 08:46 • AF REDAKTIONEN

Bornholm disker op med 66 km blomsterstriber

35 lokale landmænd deltager i årets Bornholms blomstrer-kampagne, som har fokus på fremme af biodiversiteten særligt for de pollen- og nektarsøgende insekter. Mange frø er allerede uddelt og vil formentlig komme i jorden inden påske.

Sådan lyder det fra Bornholms Landbrug.

Der vil totalt set blive udsået blomsterstriber svarende til mere end 66 kilometer med pollen og nektarvenlige blomster.

– Først og fremmest en stor tak for opbakningen til de landmænd, som har tilmeldt sig kampagnen, lyder det fra organisationen.

Landmændene lægger jord, maskiner og tid til blomsterstriberne.

– Kampagnen er i høj grad et resultat af et stærkt samarbejde, hvor en lang række af forskellige partnere med interesse i fremtidens landbrug i fællesskab arbejder på at fremme biodiversitet i det åbne land. Heriblandt lokale landmænd, Danmarks Jægerforbund, Dansk Planteværn, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Biavlerforening, Netto, BC Catering, Ole Holm transport, Syngenta samt en række fonde.

En særlig blanding

Blomsterblandingen er igen i år en særlig blanding, som er målrettet pollen- og nektarsøgende insekter, oplyser Bornholms Landbrug. Det vil sige, at blomsterne henvender sig til bier, sommerfugle og natsværmere, som har gavn af blandingen.

Der blev i weekenden til begivenheden ”køer på græs” uddelt en del af de 4.000 frøposer og stickers til haveejere og andre interesserede, oplyser Bornholms Landbrug.

– Den næste milepæl bliver at udvikle undervisningsmateriale til de lokale skoler. Materialet skal være klar til uddeling den 20 maj, som i øvrigt er udnævnt til World beeday (verdens bidag, red.).