Jubel hos digitalt arkiv: Samlingen af historiske billeder vokser
Pressefoto

20. MAR 2019 • 18:05 • AF MIE MØLBAK

Jubel hos digitalt arkiv: Samlingen af historiske billeder vokser

Det digitale arkiv, Bornholmske Billeder, vokser med stor fart. Siden hjemmesiden blev lanceret i november, er samlingerne vokset fra 20.000 til nu 50.000 billeder.

Bag projektet står Bornholms Ø-arkiv og Bornholms Museum.

– Der er al mulig grund til at juble over de resultater, arkivet og museet har nået på kort tid, skriver parterne i en pressemeddelelse.

Den nye platform betyder, at samlingerne af fotografier helt tilbage fra 1860'erne og frem til i dag bliver løftet fra arkiverne og ud til alle med interesse for Bornholms historie.

Projektet er gjort muligt af mange års digitalisering lavet af frivillige hos de to institutioner.

– Der sker hele tiden noget på bornholmskebilleder.dk. Der kommer rettelser og kommentarer ind på gamle billeder, og der lægges nye billeder op. I de sidste måneder er det især det nyere billedmateriale, der er lagt ud. Her er vi tæt på vores egen tid, siger Jakob Seerup fra Bornholms Museum i pressemeddelelsen.

Hjemmesiden oplever mange besøgende, lyder det. Besøgstallet er oppe på 3.000 om måneden. 40 procent af alle besøg sker gennem mobiltelefoner eller tablets.

– Brugen af Bornholmske Billeder falder godt i tråd med de erfaringer, vi har fra vores læsesalsbetjening, men brugen af mobile enheder er en ny måde at bruge os, og vi havde aldrig forestillet os at skulle nå et niveau med 3.000 månedlige besøgende. Det er helt fantastisk, siger Asbjørn Skødt fra Bornholms Ø-arkiv i pressemeddelelsen.